Χίος: Πυροσβέστης πέθανε περιμένοντας για ώρα το ασθενοφόρο

Ο 43χρονος πυροσβέστης Ματθαίος Χρυσούλης, πέθανε ενώ βρισκόταν σε βάρδια στην πυρκαγιά στην Κατάβαση, καθώς δεν έχει προσληφθεί οδηγός ασθενοφόρου

Οργή και αγανάκτησή έχει προκαλέσει ο θάνατος του 43χρονου Πυροσβέστη Ματθαίου Χρυσούλη, που άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος, το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου, στην περιοχή της Κατάβασης Χίου, καθώς το ασθενοφόρο από την πόλη της Χίου έκανε να φθάνει στην περιοχή σχεδόν 1 ώρα μετά την ειδοποίηση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πυροσβέστης ήταν σε βάρδια επιφυλακής στην περιοχή της Κατάβασης, όταν αισθάνθηκε την αδιαθεσία και παρά τις προσπάθειες συναδέλφων του δεν κατέστη δυνατόν να κρατηθεί στην ζωή. Μετά την πυρκαγιά της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή της Κατάβασης Χίου παραμένει πυροσβεστική δύναμη, προκειμένου να αποτρέψει ή και να προλάβει τυχόν αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Παρά τις προσπάθειες της αγροτικής γιατρού της Τ.Κ. Βολισσού που έσπευσε άμεσα στο σημείο, ο 43χρονος δεν άντεξε αφού επί αρκετή ώρα, ελλείψει οδηγού ασθενοφόρου στο Ιατρείο της Βολισσού, έπρεπε να περιμένει ασθενοφόρο από τη Χίο, καθώς ενώ σε απόσταση αναπνοής υπήρχε ασθενοφόρο, δεν υπήρχε οδηγός καθώς δεν έχει γίνει πρόσληψη.

Ο πυροσβέστης ήταν πατέρας δύο παιδιών, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία – πιθανότατα από έμφραγμα – και λιποθύμησε.

Η Δημοτική σύμβουλος της περιοχής, Βιβή Ποταμούση σε δηλώσεις της ανέφερε ότι το ασθενοφόρο της Αμανής θα μπορούσε να ήταν στο σημείο μέσα σε 5 λεπτά μετά την ειδοποίησή του, αλλά δεν υπάρχει οδηγός, παρότι εδώ και 2 μήνες έχει εγκριθεί η πρόσληψη οδηγού, αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο το λειτουργεί εθελοντής οδηγός, αλλά την ώρα αυτή εργαζόταν στα Καρδάμυλα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να οδηγήσει το όχημα έγκαιρα.

Την οργή της εκφράζει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Χίου, γιατί χάθηκε ένας συνάδελφός τους, όταν το ασθενοφόρο που ήταν σε απόσταση αναπνοής, στην Βολισσό, δεν μπορούσε να κινηθεί επειδή δεν έχει προσληφθεί οδηγός. Παράλληλα εκφράζει την θλίψη και τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Τονίζει ότι «είναι αδιανόητο σε μια δημοτική ενότητα απομακρυσμένη από το νοσοκομείο Χίου, όπως η Αμανή, να υπάρχει ασθενοφόρο εδώ και χρόνια και να μην υπάρχει οδηγός. Είναι αδιανόητο ο συνάδελφος να δέχεται την φροντίδα της αγροτικής γιατρού της Τ.Κ. Βολισσού, καθώς και των συναδέλφων μας και να αναμένουμε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Χίο, ενώ σε απόσταση αναπνοής υπήρχε ασθενοφόρο, αλλά χωρίς οδηγό».

Ο θάνατος από έμφραγμα του 43χρονου πυροσβέστη διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε από την περιοχή της Κατάβασης, λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Χίος: Πυροσβέστης πέθανε περιμένοντας για ώρα το ασθενοφόρο”

  1. Δήμος Σθένης

    Ο Θεός (αν υπάρχει που δεν το πιστεύω) παραιτείται από κάθε του δικαίωμα μπροστά σε τοιούτους κάφρους! Κοιμάται ανάσκελα που λέει κι ο λαός μας επειδή ούτε κι αυτός θα τους άντεχε με τέτοιο θράσος, και υπερθεϊκή αντίληψη που έχουν για τους εαυτούς τους! Υποχωρεί κακήν κακώς, φοβούμενος να τους στείλει στην κόλαση (είπαμε αν υπάρχει που δεν το πιστεύω) γιατί θα του κάνουν ζημιά! Με τέτοια προπαγάνδα που κάνουν παρουσιάζοντας το μαύρο-άσπρο, το ανήθικο-ηθικό, το άσχημο-ωραίο, το καταστροφικό-αναπτυξιακό, τον Μπογδάνο- άνθρωπο τρέμει πως θα του παρουσιάζουν την κόλαση Παράδεισο και θα χάσει την πελατεία του! Και γνωρίζουμε πως Θεός χωρίς “πελατεία” εκτός από ανύπαρκτος είναι και αγύρτης!

  2. το πριγκιπικό ζεύγος Κικίλια να το βρει από το Θεό, να καεί στην κόλαση

    Και ο υπουργος υγείας και η μαϊμού του ποζάρουν σαν πριγκιπικό ζεύγος στη βάπτιση του “διαδόχου”. Ο υπουργός του ίνσταγκραμ παντρεύτηκε τη Μαντάμ Ορτάνς και τη χρησιμοποιεί για να φτιάχνει την εικόνα του. Τις οικογένειες όμως των πυροσβεστών που έδωσαν τη ζωή τους για να σώζουν ζωές τις έβριζαν τόσα χρόνια αυτοί οι “σοβαροί νεοναζί” για να τους κόψουν τη σύνταξη.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί