Αιχμές από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. για τον ΣΥΡΙΖΑ

Την τακτική που εφάρμοσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει) ακολουθεί και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αφού αναφέρει πόσο καλά λειτούργησε η αστυνομία στην υπόθεση της 18χρονης από την Ηλιούπολη ασκεί κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς «εξακολουθεί να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο».

Νωρίτερα, το κόμμα της Κουμουνδούρου αφού τόνισε πως «ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να ζητάει τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί», ζήτησε να δοθούν άμεσα απαντήσεις για τη «νέα προσπάθεια συγκάλυψης»:

  • 1. Γιατί δεν επέτρεπαν στην 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;
  • 2. Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;
  • 3. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficing;
  • 4. Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;

Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ χωρίς να απαντά επί της ουσίας αναφέρει πως «η Αστυνομία λειτούργησε με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στο θύμα» και άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ που «εξακολουθεί να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, μιλώντας υποκριτικά».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

Στην εξαιρετικά δυσάρεστη υπόθεση κακοποίησης μιας 18χρονης από έναν υπό απόλυση αστυνομικό και τον πατέρα της, οι οποίοι και συνελήφθησαν δίχως καμία καθυστέρηση, η Αστυνομία λειτούργησε με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στο θύμα. Το αποδεικνύουν οι ενέργειές της με χρονική ακολουθία, που γνωστοποίησε το ΥΠΤΠ από το Σάββατο, με αφορμή ανυπόστατους ισχυρισμούς στα social media.

Ωστόσο, παρά την παράθεση συντριπτικών στοιχείων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, μιλώντας υποκριτικά, παρά τις συλλήψεις κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για συγκάλυψη! Ίσως επειδή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς όλοι γνωρίζουν την αναίσχυντη επιλογή του παλαιότερα να περιφρονήσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ξένο πρέσβη για να προστατεύσει την “τιμή” της φιλικής του χώρας που αυτός εκπροσωπούσε. Δεν θα τα καταφέρει, θα μείνει με την υποκρισία του.

Η αστυνομία κάνει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τη δουλειά της, όπως έχει υποχρέωση. Δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να ασχολείται με αστειότητες ή τα επικοινωνιακά παιχνίδια διαφόρων επαγγελματιών.

► Στη Βουλή φέρνει το θέμα ο Κρίτων Αρσένης τονίζοντας ότι το θύμα «απέδρασε από το σπίτι του εγκλήματος, μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Ηλιουπόλεως και από εκεί στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου και κρατήθηκε από τη 1 μμ έως την επόμενη ημέρα» αλλά «η αστυνομία αρνήθηκε την επαφή με τη δικηγόρο της καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης».

Ο βουλευτής ζητά με επίκαιρη ερώτηση του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να ενημερώσει ο τελευταίος αναλυτικά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη στιγμή που η 18χρονη μεταφέρθηκε στο Α.Τ. έως  την αποδέσμευσή της.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί