Συνελήφθη και ο πατέρας της 18χρονης που εξέδιδε ο αστυνομικός- Τη βίαζε από τα 11

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία νεαρής κοπέλας ότι αστυνομικός την κρατούσε παράνομα και την εξέδιδε σε διάφορους πελάτες. Ο αστυνομικός συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Όπως έγραψε το tvxs.gr νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από κινητοποίηση φεμινιστικής οργάνωσης,  το θύμα μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα και κατόπιν στο Εσωτερικών Υποθέσεων. «Μετά από 12 ώρες ανάκρισης, η 18χρονη, είναι στα χέρια της αστυνομίας, χωρίς ιατρική φροντίδα και χωρίς να μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματος της να μίλησε με τη συνήγορο της» καταγγέλλει φεμινιστική οργάνωση. 

Δείτε: Ελλάδα: Αστυνομικός κρατούσε παράνομα 18χρονη και την εξέδιδε!

Σε δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται, ότι κατά την έρευνα που διενήργησε, προέκυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πατέρας της 19χρονης, ο οποίος επίσης συνελήφθη, καθώς, όπως είπε η κοπέλα, την βίαζε από την ηλικία των 11 μέχρι 17 ετών, με διάφορες απειλές, μέσα στο σπίτι τους στα νότια προάστια της Αθήνας.

Στη δικαιοσύνη

Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη είναι ο  αστυνομικού που φέρεται να κρατούσε αιχμάλωτη την 18χρονη στην Ηλιούπολη και ο πατέρας της που καταγγέλλεται ότι την βίαζε από παιδί.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για 14 κακουργήματα και πλημμελήματα.

Μεταξύ αυτών :

-Εμπορία ανθρώπου κατ´επαγγελμα

-Εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου

-Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

-Παράνομη οπλοφορία

-Παράνομη οπλοχρησία

-Παράνομη οπλοκατοχή

-βιασμός κατ´εξακολούθηση

-κατάχρηση σε ασέλγεια

-γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους

-ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

-ενδοοικογενειακή απειλή.

Παράλληλα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον του Εισαγγελέα. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Ο αστυνομικός, ο οποίος τελεί ήδη σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, ενώ ο πατέρας της 19χρονης κατηγορείται για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η 19χρονη εμφανίστηκε σε κατάστημα της περιοχής Ηλιούπολης και ζήτησε βοήθεια, λέγοντας ότι απέδρασε από το σπίτι που την κρατούσε φυλακισμένη ο αστυνομικός και την χτυπούσε προκειμένου να την αναγκάζει να εκδίδεται.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση, για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία.

Επιπλέον συνελήφθη ιδιώτης για βιασμό και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κατακρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία των 11 έως των 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία και στο αυτοκίνητο του αστυνομικού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου, για το οποίο είχε δηλωθεί απώλεια από τον ίδιο,
  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας έτερου ατόμου (ιδιώτη), για το οποίο έχει δηλωθεί απώλεια,
  • τρεις συσκευές κινητές τηλεφωνίας και κάρτα SIM,
  • τρεις κάρτες μνήμης,
  • φωτογραφική μηχανή,
  • σκληρός δίσκος και
  • φορητή συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του ιδιώτη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

  • αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • μαχαίρι και
  • συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση της παθούσας, ενώ μεταφέρθηκε και σε δημόσιο νοσοκομείο για εξέταση.

Η προανάκριση συνεχίζεται, υπό την εποπτεία του αρμοδίου Εισαγγελέα.

H καταγγελία που έφτασε στο TPP από την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η ενημερωτική ιστοσελίδα thepressproject.gr.

H καταγγελία που έφτασε στο TPP από την δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη ήταν πολύ συγκεκριμένη. Μία νεαρή γυναίκα, 18χρονη, ίσως ανήλικη, δραπέτευσε το Σάββατο (10/07) από το σπίτι όπου την κρατούσε επί ένα μήνα και την εξέδιδε αστυνομικός. Το κορίτσι, αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει, κατέφυγε σε καφετέρια. Ήταν σε άσχημη κατάσταση, χτυπημένη και τρομαγμένη.

Όπως καταγγέλλει η συνήγορός της στο TPP «το κορίτσι ήταν από το πρωί στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης μαζί με το δικηγόρο της και ζητούσε να κάνει μήνυση. Η αστυνομία είχε πιάσει τον βασανιστή της αλλά δεν τον είχε συλλάβει, τον είχε προσαγάγει παρ’ ότι ο νόμος λέει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να συλληφθεί και να πάει στον εισαγγελέα».

Οι δικηγόροι της κοπέλας δεν είχαν καμία επαφή με την πελάτισσά τους μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα. Η Αντωνία Λεγάκη, που παραμένει έξω από το Εσωτερικών Υποθέσεων, επικοινώνησε με τους αστυνομικούς και ξεκαθάρισε ότι, εφόσον η κατάθεση της κοπέλας έχει τελειώσει, είναι ελεύθερη.

Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν ότι η κατάθεση έχει πράγματι τελειώσει, συμπλήρωσαν όμως ότι συνεχίζεται η προανάκριση.

Η κ. Λεγάκη ξεκαθάρισε ότι η περαιτέρω παραμονή της κοπέλας στο Εσωτερικών Υποθέσεων (με τους μώλωπες από τα χτυπήματα στο πρόσωπο) συνιστά βασανιστήριο.

Περασμένα μεσάνυχτα κι ενώ οι δικηγόροι είχαν την ενημέρωση ότι τελικά θα την έβλεπαν, αυτοκίνητο της αστυνομίας πήρε την κοπέλα και τη μετέφερε προς άγνωστη, μέχρι στιγμής, κατεύθυνση.

«Με πολιτικό αυτοκίνητο που πέρασε μπροστά μας με το κορίτσι μέσα, η Ελληνική Αστυνομία εξαφάνισε το 18χρονο κορίτσι, χωρίς επικοινωνία με τους δικηγόρους της, χωρίς να ξέρουμε ούτε που την πηγαίνουν ούτε τι έχει συμβεί… Ποια Τουρκία μπορεί να συγκριθεί με την Ελληνική δημοκρατία…» έγραψε χθες μετά τα μεσάνυχτα η δικηγόρος στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί