Ηράκλειο: Νοσοκόμα δήλωσε ότι… αυτοεμβολιάστηκε στην τουαλέτα του εμβολιαστικού κέντρου!

Αίσθηση προκαλεί πρωτοφανής υπόθεση αυτοεμβολιασμού νοσηλεύτριας σε εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα, στις τουαλέτες. Την υπόθεση έφερε στο φως ο ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο 98,4, ενώ το συμβάν, όπως καταγγέλλεται, σημειώθηκε στο τέλος Μαΐου.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο Μέσο, η νοσηλεύτρια φέρεται να αποφάσισε, παρακάμπτοντας την κανονικά προβλεπόμενη διαδικασία, να κάνει μόνη της το εμβόλιο στην τουαλέτα της δομής – όπως η ίδια φέρεται να είπε – και στη συνέχεια να δηλώσει στο σύστημα τον εμβολιασμό της.

Ακυρώθηκε ο εμβολιασμός της

Ο υπεύθυνος της δομής, γιατρός Νίκος Πλουμής, αντέδρασε άμεσα και όπως δηλώνει στο Ράδιο 98,4, όχι μόνο ακύρωσε τον εμβολιασμό (εμβολιασμό που βεβαίως δεν ξέρει κανείς αν όντως έγινε), αλλά έκανε αναφορά, ενημέρωσε τα κεντρικά στην Αθήνα και κίνησε νομικά τη διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης, με την κατάθεση και μήνυσης.

Μάλιστα, έχουν ζητήσει συνάντηση με την ηγεσία της 7ης Υ.ΠΕ., δίχως όμως κάποιο, προς το παρόν, αποτέλεσμα.

«Το συμβάν έγινε πριν από ενάμιση περίπου μήνα. Ήταν δύο κοπέλες στα εμβόλια. Γράφτηκε το όνομα της εν λόγω νοσηλεύτριας στη λίστα των εμβολιασμών. Το είδε η άλλη κοπέλα, η επισκέπτρια Υγείας, και τη ρώτησε: «Τι συμβαίνει;». Της απάντησε η νοσηλεύτρια: «Θα εμβολιαστώ». Όταν η άλλη κοπέλα της είπε «θα στο κάνω εγώ το εμβόλιο», της απάντησε «όχι, θα το κάνω μόνη μου στην τουαλέτα»».

Εξηγεί ότι, το γεγονός έγινε τυχαία αντιληπτό καθώς είχε βάλει μπλάνκο στη χειρόγραφη λίστα, ενώ υπήρχε κανονικά αίτημα ραντεβού της, κλεισμένο ηλεκτρονικά.

«Υπήρχε και υπογραφή γιατρού, όχι πάντως η δική μου», περιέγραψε ο κ. Πλουμής και συνέχισε:

«Πήρα αμέσως στο συντονιστικό στην Αθήνα και τον ακύρωσα, όπως καταλαβαίνετε, τον καταχωρισμένο εμβολιασμό, διότι δεν υπήρξε ορατότητα ότι το έκανε το εμβόλιο. Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι δεν προβλέπεται πουθενά ότι κανείς, ακόμα κι αν είναι γιατρός ή νοσηλευτής, μπορεί να εμβολιαστεί μόνος του. Πόσω μάλλον στην τουαλέτα! Αναγκάστηκα να κάνω αναφορά». 

Σύμφωνα με τον ίδιο ακολούθησε τη νομική οδό και υπέβαλε μήνυση καθώς η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια είχε ασθενήσει τον Απρίλιο και μετά την καραντίνα είχε επιστρέψει.

«Στο ερωτηματολόγιο το γνωστό που συμπληρώνουμε όλοι όταν κάνουμε το εμβόλιο, η ίδια είχε δηλώσει ψευδώς ότι δεν είχε περάσει COVID. Γι’ αυτό έκανα αναγκαστικά μήνυση. Διότι, κάποιος που έχει νοσήσει με COVID προβλέπεται να κάνει εμβόλιο μετά το πέρας 6μήνου» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί