Η G20 προειδοποιεί για τον οικονομικό κίνδυνο από τις παραλλαγές της Covid-19

Ενέκρινε την παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών που συνήφθη αυτό το μήνα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και προβλέπει εταιρικό φόρο τουλάχιστον 15%

Η Ομάδα των Είκοσι (G20) πλούσιων κρατών ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικονομική προοπτική έχει βελτιωθεί από την τελευταία συνάντησή της τον Απρίλιο, αλλά προειδοποίησε ότι νέες παραλλαγές της Covid-19 μπορεί να απειλήσουν την ανάκαμψη.

«Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για όσο χρόνο χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες της Covid-19», αναφέρεται στην τελική δήλωση των υπουργών Οικονομικών και των επικεφαλής των κεντρικών τραπεζών της G20, που συνεδρίασαν στη Βενετία.

Όπως αναμενόταν, η ομάδα ενέκρινε την παγκόσμια συμφωνία για τη φορολόγηση των πολυεθνικών που συνήφθη αυτό το μήνα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και προβλέπει εταιρικό φόρο τουλάχιστον 15%.

Στη δήλωση αναφέρεται επίσης για πρώτη φορά πως η τιμολόγηση του άνθρακα θα αποτελέσει μέρος του μίγματος πολιτικής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί