Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις στα Χανιά και σε άλλες δυο περιοχές της χώρας

Συναγερμός έχει σημάνει τα τελευταία 24ωρα μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε παιδικές κατασκηνώσεις της επικράτειας.

Δείτε: «Έκρηξη» κρουσμάτων σε κατασκήνωση στην Κρήτη

Στην Χαλκιδική έχουν εκκενωθεί τμήματα παιδικής κατασκήνωσης η οποία φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και άλλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το grtimes.gr. Στην εν λόγω κατασκήνωση εντοπίστηκαν 14 κρούσματα, σε παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών με τη διαδικασία της ιχνηλάτησης να έχει ήδη ξεκινήσει. Θετικά στον ιό βρέθηκαν ύστερα από τεστ τρία παιδιά από τη Λάρισα, ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές, ενώ τα περισσότερα είχαν συμπτώματα.

Οι γονείς που ενημερώθηκαν ότι τα παιδιά τους είναι θετικά στον ιό έσπευσαν να τα παραλάβουν. Οι υπεύθυνοι σημείωσαν ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία. Επίσης, διαβεβαίωσαν πως τα μέτρα που τηρούνται κατά της διασποράς του ιού είναι από την πρώτη στιγμή αυστηρά.

«Έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και περιμένουμε οδηγίες. Τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας και όλοι οι εργαζόμενοι κάνουν rapid test παρόλο που το πρωτόκολλο για τις κατασκηνώσεις είναι αρκετά πρόχειρο. Τα self test στα παιδιά δεν είναι υποχρεωτικά πριν μπουν στην κατασκήνωση. Υπάρχει απλά μια σύσταση. Το κράτος δεν έχει έρθει σε καμία επικοινωνία με την Ένωση ώστε να διαμορφωθούν τα κατάλληλα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από μόνοι μας προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Δεν μπορούμε στις κατασκηνώσεις να κάνουμε μοριακά τεστ στα παιδιά. Πρόκειται για ένα δυσβάσταχτο κόστος για εμάς», δήλωσε ο κ. Μπαρδάκης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λειτουργών Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Κρούσματα και σε κατασκήνωση των Χανίων

Αναστάτωση έχει προκληθεί και σε κατασκήνωση στα Χανιά αφότου υπήρξαν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό όπως επίσης και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, υπάρχουν αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις παιδιών και εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό (τουλάχιστον 30) με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση να κλείσει η κατασκήνωση που φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά. Αρκετοί γονείς να έχουν σπεύσει να παραλάβουν τα παιδιά τους εχθές και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατασκήνωση θα ανοίξει ξανά στις 15 Ιουλίου και τα παιδιά θα γίνονται δεκτά μόνο με rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτές επισκέψεις, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί μία επανάληψη της ξαφνικής εξάπλωσης του ιού.

Αναστάτωση στο Καπανδρίτι

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν και σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 3 παιδιά θετικά στον Covid-19.

Ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία ειδοποιήθηκαν άμεσα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία διαγνωστικών τεστ στα παιδιά και τους εργαζόμενους, όπως και η ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων..

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί και σε παιδική κατασκήνωση στο Σούνιο, η οποία φιλοξενεί πάνω από 800 παιδιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί