Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Κατάβαση Χίου. Παραμένουν στην περιοχή οι επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεσή της και τυχόν αναζωπυρώσεις.

«20 χρόνια έχουν να συντηρήσουν το δίκτυο ρεύματος»

Στο μεταξύ η φωτιά αποδίδεται σε κολόνα του ρεύματος. Όπως γράφει η ιστοσελίδα politichios.gr  «οι πρώτες ενδείξεις για έναρξη της πυρκαγιάς από κολόνα δικτύου ρεύματος, πήραν διαστάσεις βεβαιότητας, μετά τη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής».

«Είδαμε την κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ να κάνει εκρήξεις και στη συνέχεια ο χώρος να παίρνει φωτιά τριγύρω. Μέσα σε 15 λεπτά η πυρκαγιά είχε πάρει διαστάσεις και ερχόταν με δύναμη στο χωριό. Στο πρώτο μισάωρο, η φωτιά πέρασε μέσα από την Κατάβαση και εμείς αφήναμε πίσω το σπίτι μας, χωρίς να ξέρουμε τι θα συμβεί», αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής συμπληρώνοντας πως δεν έχει γίνει καμία συντήρησή τους.

«Είμαστε 20 χρόνια στο χωριό. Τα λιγοστά χρήματα που έχουμε, τα επενδύσαμε για να φτιάξουμε τα σπίτια μας. Δυστυχώς όσα χρόνια ζούμε εδώ, δεν έχουμε δει να γίνεται καμία σοβαρή συντήρηση του δικτύου ρεύματος. Έχουμε βαρεθεί να φωνάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε. Ακόμα και οι στύλοι μέσα στο χωριό βγάζουν σπίθες και κανείς δεν δίνει σημασία», προσθέτουν.

Πληροφορίες: politichios.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί