Το κράτος του αυταρχισμού: Αστυνομικοί χτύπαγαν και σημάδευαν με όπλα γονείς μπροστά στα παιδιά τους! (φωτο)

(η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου)

Αστυνομική βία και αυθαιρεσία με εισβολή σε καταυλισμό καταγγέλλει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά

Για επιχείρηση απίστευτης αστυνομικής βιαιότητας και αυθαιρεσίας στον καταυλισμό Ρομά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, κάνει λόγο η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά – ΕΛΛΑΝ.

ΡΟΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
photo Facebook

Όπως καταγγέλλει «Χτύπαγαν και σημάδευαν με όπλα γονείς μπροστά στα παιδιά τους, ενώ ένας μανάβης καταγγέλλει ότι του έσπασαν το πόδι και κατά τη διάρκεια σωματικού ελέγχου του πήραν 360€ που είχε πάνω του».

ΡΟΜΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
photo Facebook

Η αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Ρομά έγινε στις 7 Ιουλίου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και παραβατικών συμπεριφορών.

Όμως, όπως αναφέρει η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά, μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί αφού έσπασαν όσες κάμερες βρίσκονταν στα σπίτια της περιοχής, προκάλεσαν πολλές υλικές φθορές σε σπίτια και αυτοκίνητα.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι όπως καταδικάζει απερίφραστα την παραβατικότητα, έτσι καταδικάζει και «την αστυνομική αυθαιρεσία, την αστυνομική βία και τον αντιτσιγγανισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Τα όργανα της τάξης πρέπει να μας προκαλούν ασφάλεια κι όχι υλικές, σωματικές και ψυχικές βλάβες», επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί