Στη ΜΕΘ του Παπανικολάου ο πρώτος ασθενής με μετάλλαξη Δέλτα

Πρόκειται για έναν 49χρονο μοναχό από το Άγιο Όρος

Το πρώτο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στη χώρα, ένας 49χρονος μοναχός, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου σύμφωνα με τα όσα είπε στο ρ/σ «Στο κόκκινο» ο διευθυντής της ΜΕΘ Νίκος Καπραβέλος.

«Xθές κάναμε εισαγωγή στη ΜΕΘ του Παπανικολάου, το πρώτο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης. Πρόκειται για 49χρονο ιερομόναχο από το Άγιο Όρος που νοσηλεύεται από τις 2 Ιουλίου, σε σοβαρή κατάσταση. Παρότι η ινδική μετάλλαξη εντοπίζεται μόλις στο 1% των κρουσμάτων που ανιχνεύονται από τον ΕΟΔΥ, ήδη χτύπησε την πόρτα των μονάδων εντατικής. Έχει σημάνει συναγερμός στο Άγιο Όρος» σημείωσε ο κ. Καπραβέλος. 

Πρόκειται για πολύ σοβαρή κατάσταση καθώς η μεγάλη χαλάρωση, οι μεταλλάξεις και οι ανεμβολίαστοι, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα, στο οποίο αν συνυπολογιστεί το εξαντλημένο και χωρίς ενίσχυση σύστημα υγείας, τότε γίνεται εφιαλτικό», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.  

«Αν λάβει κανείς υπόψη του τη δυναμική του συστήματος υγείας, που έχει εξαντλήσει τα όριά του, που δεν έχει ενισχυθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη, με μονάδες εντατικής χωρίς προσωπικό, τότε τα περιθώρια αντιμετώπισης είναι πολύ μικρά σε σχέση με τις πολύ μεγάλες εισροές που μπορεί να έχουμε κατά το τέταρτο κύμα».

Ο κ Καπραβέλος ξεκαθάρισε ότι αν προχωρήσουμε στην επίτευξη ανοσίας με το φυσικό τρόπο, δηλαδή με τη νόσηση, τότε θα έχουμε μια διαδικασία η οποία θα διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια, με πάρα πολλούς θανάτους και πολλές παράπλευρες απώλειες, πέρα από αυτές στην υγεία και στην οικονομία. 

«Πιο ευάλωτοι είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών. Το ποσοστό θνητότητας σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ξεπερνά το 80%.  Για να εκριζωθεί ο ιός, θα πρέπει να πετύχουμε την τεχνητή ανοσία σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%. Τα εμβόλια είναι ένα όπλο στα χέρια μας απέναντι σε έναν υπέρ μεταδοτικό ιό από τον οποίο θα κολλήσουμε όλοι. Η πολιτεία δεν μπορεί να νίπτει τα χέρια της ή να διχάζει τους πολίτες.

Πρέπει να μην προκαλεί σύγχυση με τις αποφάσεις της και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να εμβολιαστούν. Αν δεν δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί, δεν κάνουμε τίποτα», τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί