Μάρτιν Σουλτς: Οι Έλληνες δικαιούνται μεγαλύτερους μισθούς και συντάξεις

Επιτέλους υπάρχουν και ευρωπαϊκές φωνές που στηρίζουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους μέσα σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη παραζάλη και στην συμπίεση των λαϊκών δικαιωμάτων και εισοδημάτων.

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκεται στην Ελλάδα για το συνέδριο του Economist έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Αν συνηγορούσε σε νέες περικοπές, ίσως το βλέπατε πρωτοσέλιδο με μεγάλους τίτλους αλλά ο Μάρτιν Σουλτς λέει το λογικό και το ανθρώπινο.

Σε σχετική ερώτηση απαντά πως δεν μπορούμε να μιλήσουμε για success story στην Ελλάδα αν δεν αυξηθούν μισθοί και συντάξεις, αν οι Έλληνες δεν βρεθούν στο επίπεδο εισοδήματος των υπολοίπων Ευρωπαίων.

Λέει και άλλα στη σύντομη απάντησή του, ιδιαίτερα τη στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τα επιδόματα ως εχθρό της ανάπτυξης.

Όπως επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς, οι Έλληνες δικαιούνται περισσότερες κρατικές παροχές και μεγαλύτερη υποστήριξη για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια…

Παραθέτουμε την ακριβή ερώτηση και απάντηση:

Ερώτηση: Μητσοτάκης και Τσίπρας περιέγραψαν την Ελλάδα ως success story. Συμφωνείτε;

Μάρτιν Σουλτς: Κατά κάποιο τρόπο η στρατηγική για να σωθεί η Ελλάδα και να μείνει εντός της ευρωζώνης είναι ένα success story. Αλλα στην πραγματικότητα αυτό θα συμβεί όταν ο λαός βρεθεί στο επίπεδο εισοδήματος των υπολοίπων. Πρέπει να αναγνωριστεί στους πολίτες ότι πλήρωσαν το τίμημα και ότι έχουν το δικαίωμα να πάρουν μεγαλύτερο μισθό, περισσότερες κρατικές παροχές, μεγαλύτερη υποστήριξη για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στην Αθήνα είδα ανθρώπους που δούλεψαν 45 χρόνια και οι συντάξεις τους μειώθηκαν στο 45%. Πρώτα αυτοί πρέπει να αποζημιωθούν και μετά θα μιλάμε για ένα success story.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί