Αναφορά Χαρίτση σε Χρυσοχοΐδη και Γεωργιάδη για την κραυγή αγωνίας 45 συλλόγων επιχειρήσεων εστίασης

Αναφορά κατάθεσε στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Αλέξης Χαρίτσης, αποστέλλοντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας 45 Συλλόγων Επιχειρήσεων Εστίασης από όλη την χώρα με φόντο τα νέα μέτρα που μετατρέπουν επιχειρηματίες και εργαζόμενους σε… υγειονομικούς ελεγκτές.

Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι επιχειρήσεων εστίασης, την ανεπάρκεια της κυβέρνησης για να διενεργεί υγειονομικούς ελέγχους προσπαθεί να την υποκαταστήσει μεταφέροντας τις ευθύνες της στις ίδιες τις επιχειρήσεις, υποχρεώνοντας αυτές να αναλάβουν αστυνομικά καθήκοντα και να διενεργούν ελέγχους στους πελάτες τους. Παράλληλα, μιλούν για «εμμονική στοχοποίηση του κλάδου» και για μέτρα που επισείουν σφράγισμα επιχειρήσεων ή και οριστικό κλείσιμο ακόμη και από μια απλή ανάρτηση στα social media.

Όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Οικονομικών σε χθεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους της εστίασης αρνήθηκε να παγώσουν οι εξώσεις και να συνεχιστούν οι εκπτώσεις στα ενοίκια. Αρνήθηκε, επίσης, να διατηρηθεί ο χαμηλός ΦΠΑ με πρόβλεψη να αυξηθεί στο 24% από το 13% που ισχύει τώρα, κινούμενος στο …δόγμα «λεφτά τέλος» του υπουργού Ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο Αλ. Χαρίτσης τονίζει ότι η κυβέρνηση αντί να συνεχίσει και να εντείνει τα μέτρα στήριξης και τις ενισχύσεις προς τις ιδιαίτερα πληττόμενες επιχειρήσεις όπως αυτές της εστίασης μετά το 6μηνο lockdown, με πρόσχημα την «επανεκκίνηση» της οικονομίας τα διακόπτει, με αποτέλεσμα πολλές από τις 83.000 επιχειρήσεις εστίασης να έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας και 400.000 εργαζόμενοι σε αυτές να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας 45 Συλλόγων Επιχειρήσεων Εστίασης:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί