Στην παράταση η Αγγλία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του EURO

Μπορεί να αντιμετώπισε προβλήματα από τη σκληρή αντίσταση των Δανών (ειδικά στην κανονική διάρκεια του ματς), ωστόσο η Αγγλία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε, στην παράταση, την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Euro 2020. Εκεί την περιμένει η φιλόδοξη Ιταλία, σε ένα ματς που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή, 11 Ιουλίου, στο  Ουέμπλεϊ του Λονδίνου. 

Η κανονική διάρκεια του ματς ολοκληρώθηκε στο 1-1, με το πέναλτι του Χάρι Κέιν στην παράταση να αλλάζει τις ισορροπίες και να διαμορφώνει το τελικό 2-1. Η Δανία είχε προηγηθεί με τον Ντάμσγκααρντ στο 30ό λεπτό, αλλά στο 39΄ με το αυτογκόλ του Κιάερ το ματς είχε έρθει στα ίσια.

Έτσι, η Αγγλία «ξόρκισε την κατάρα» των αποκλεισμών στους τέσσερις προηγούμενους ημιτελικούς μεγάλων διοργανώσεων (Μουντιάλ 1990 και 2018, Ευρωπαϊκά του 1968 και 1996) και για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια (1966) προκρίθηκε σε τελικό κορυφαίου τουρνουά. 

Σημειώνεται επίσης ότι ο Άγγλος πορτιέρο Τζόρνταν Πίκφορντ έμεινε 724 λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ, επίδοση που συνιστά ρεκόρ για τα δεδομένα της Εθνικής ομάδας, ξεπερνώντας κατά δύο λεπτά το προηγούμενο του Γκόρντον Μπανκς από το 1966.

Η εικόνα του ματς

Στο «Ουέμπλεϊ», οι 52.000 φίλαθλοι των Άγγλων είχαν δημιουργήσει μία φανταστική ατμόσφαιρα, ωστόσο στο ξεκίνημα του ματς οι Δανοί όχι μόνο δεν επηρεάστηκαν αλλά μετά το 10ο λεπτό ισορρόπησαν πλήρως το ματς και «πατούσαν» καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 30ό λεπτό, μάλιστα, από το φοβερό φάουλ του Ντάμσγκααρντ η ομάδα του Χιούλμαντ άνοιξε το σκορ: ήταν το δεύτερο γκολ του Δανού μέσου της Σαμπντόρια στο τουρνουά, με το οποίο παραβίασε για πρώτη φορά στο τουρνουά την εστία των Άγγλων.

Το πανέμορφο τέρμα του Ντάμσγκααρντ δεν επηρέασε τα «Τρία Λιοντάρια», που αντέδρασαν πάρα πολύ γρήγορα. Αφού στο 36΄ ο Σμάιχελ έκανε απίστευτη επέμβαση στο εξ επαφής σουτ του Στέρλινγκ, στο 39΄ από το γύρισμα του Σακά ο Κιάερ στην προσπάθεια του να μην επιτρέψει στον Στέρλινγκ να σκοράρει το έκανε αυτός εις βάρος της ομάδας του για να έρθει με αυτό τον τρόπο το ματς στα ίσια (1-1).

Στο δεύτερο μέρος, παρά την εδαφική υπεροχή των Άγγλων, δεν σημειώθηκε ούτε μία κλασική ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στην παράταση. 

Εκεί ο ημιτελικός κρίθηκε από το (μάλλον αμφισβητούμενο) πέναλτι που δόθηκε στην Αγγλία μετά την πτώση του Στέρλινγκ από μασρκάρισμα του Μέλε. Ο Μακέλι ήταν κοντά στη φάση και υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και με τη… σφραγίδα του VAR ο Χάρι Κέιν με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Σμάιχελ στο 104΄. 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αγγλία (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Σακά (69΄ Γκρίλις – 106΄ Τρίπιερ), Ράις (95΄ Χέντερσον), Φίλιπς, Μάουντ (95΄ Φόντεν), Κέιν, Στέρλινγκ

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (79΄ Άντερσεν), Κιάερ, Βέστεργκααρντ (105΄ Γουίντ), Στρίγκερ Λάρσεν (67΄ Βας), Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (88΄ Γένσεν), Μέλε, Μπρέθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (67΄ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (67΄ Πόουλσεν).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί