Μηνυτήρια αναφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Χαρδαλιά και τα «πακιστανικά τηλέφωνα»

Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο καταθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της της «Εφημερίδας των Συντακτών» και τις καταγγελίες περί εμπλοκής του Νίκου Χαρδαλιά και άνωθεν εντολής να περάσουν από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μέλη της ομάδας μπάσκετ της Φενέρμπαχτσε ενώ είχαν πυρετό.

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα όσων καταγγέλλονται.

Δείτε: Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα για τον Χαρδαλιά
Αποκαλυπτικά SMS: Με «εντολή Χαρδαλια», μέσω πακιστανικών τηλεφώνων, μπήκαν VIP ασθενείς στη χώρα
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Χαρδαλιά: «Ποιος είναι ο “μεγάλος” που έδωσε εντολή να μπουν στη χώρα ασθενείς χωρίς έλεγχο;»

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τέσσερα ερωτήματα για τον Νίκο Χαρδαλιά και ένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τέσσερα ερωτήματα για τον κ. Χαρδαλιά και ένα για τον κ. Μητσοτάκη που τον καλύπτει»

«Έχει περάσει μία μέρα και ο κ. Χαρδαλιάς βγάζει την ουρά του απέξω, εκτοξεύει απειλές αλλά δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας:

Για ποιο λόγο δεν διέταξε καν να γίνει μία αυτονόητη ΕΔΕ ώστε να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις; Τι φοβάται;
Γιατί δεν κάνει μήνυση στους αξιωματούχους της Πολιτικής Προστασίας εάν είναι ψευδή όσα λένε στη συνομιλία τους για «εντολή Χαρδαλιά» να μπουν στη χώρα χωρίς έλεγχο εμπύρετα μέλη της Φενερμπαχτσέ;
Για ποιο λόγο κρατικοί αξιωματούχοι χρησιμοποιούν «πακιστανικά» τηλέφωνα σαν μαφιόζοι; Τι έχουν να κρύψουν ο κ. Χαρδαλιάς και οι υφιστάμενοί του και από ποιους φυλάγονται;
Για να αγοράζει «πακιστανικά» τηλέφωνα ψήφισε ώστε να έχει η Πολιτική Προστασία μυστικά κονδύλια;
Και τέλος ένα ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη: Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;»

Η μηνυτήρια αναφορά ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορά οκτώ σελίδων κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα για εκ βαθέων διερεύνηση των όσων καταγγέλλονται από χθες, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ο Χρήστος Σπίρτζης κάνει λόγο για «επιτελικό παρακράτος» Μητσοτάκη και αναδεικνύει δύο σοβαρά σκέλη μετά τις αποκαλύψεις. Το πρώτο είναι η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση και το δεύτερο οι συμπεριφορές… νύχτας και εγκληματικότητας με κρατικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν πακιστανικά τηλέφωνα που είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν.

Με την μηνυτήρια αναφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί να ερευνηθούν: 

  1. Τα πρόσωπα που φαίνεται να συνομιλούν, δια ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων, με κλήτευση αυτών, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.
     
  2. Τα πρόσωπα της αποστολής της ομάδας Φενερμπαχτσέ που κατά δήλωση του αξιωματικού υπηρεσίας του αεροδρομίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήταν εμπύρετα.
     
  3. Αν κατά την αναχώρηση της τούρκικης ομάδας από την Ελλάδα τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ελέγχθηκε η αποστολή.
     
  4. Να κληθούν τα εμπλεκόμενα στα τηλεφωνικά μηνύματα πρόσωπα να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με τη λειτουργία από αυτούς μη ανιχνεύσιμων «πακιστανικών» κινητών τηλεφώνων εν ώρα υπηρεσίας καθώς και να δηλώσουν τους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν στην υπηρεσία τους.
     
  5. Να κληθούν οι αρμόδιοι της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να καταθέσουν ενόρκως επί των πρωτοκόλλων που ακολουθούσαν την επίδικη περίοδο στα αεροδρόμια της χώρας, καταθέτοντας και τις σχετικές διατάξεις, όπως επίσης να καταθέσουν αν στην υπηρεσία τους λειτουργούν μη ανιχνεύσιμα «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα.
     
  6. Να κληθεί ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την αναφορά του στις συνομιλίες και τη φερόμενη ως εντολή του να εισέλθει όλη η αποστολή της ομάδας, παρά την ύπαρξη εμπύρετων μελών της αποστολής καθώς και να εξηγήσει, αν γνωρίζει, ποιος είναι ο «μεγάλος» που αναφέρεται στα μηνύματα ως ο εντολέας της παράνομης πράξης εισόδου εμπύρετων μελών της αποστολής δίχως περαιτέρω έλεγχο. Να καταθέσει επίσης, αν γνωρίζει να λειτουργούν στο υπουργείο του μη ανιχνεύσιμα «πακιστανικά» κινητά τηλέφωνα.

Η δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί