Ίος: Πάνω από 70 ύποπτα κρούσματα σε πλοίο της γραμμής – «Τους έφεραν με παρέμβαση του υπουργείου»

Σοβαρά ερωτήματα για το πώς μπήκαν στο πλοίο της γραμμής

Θέμα χαλαρών ελέγχων στο όνομα της τουριστικής περιόδου με απρόβλεπτες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, προκύπτει από το περιστατικό με τον εντοπισμό 14 θετικών κρουσμάτων στο πλοίο Super Express που κατέπλευσε το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας από την Ίο.

Τα ερωτήματα είναι πολλά καθώς το νησί βοούσε ότι δώδεκα νεαρής ηλικίας άτομα που συμμετείχαν σε συγκεκριμένο πάρτι νόσησαν με κορωνοϊό και παρέμειναν σε καραντίνα στο νησί, ενώ πάνω από 70 άτομα όλα νεαρής ηλικίας που επίσης συμμετείχαν στο πάρτι και ήταν ύποπτα για κορωνοϊό, ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής.

Πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν ότι τα πάνω από 70 άτομα μπήκαν σε «καραντίνα» εντός του Super Express, το οποίο ήταν γεμάτο με επιβάτες και οι οποίοι δεν γνώριζαν για την ύπαρξη τόσο μεγάλου αριθμού ύποπτων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να απαντήσουν:

-Με ποιου εντολή επιβιβάστηκαν στο Super Express τα πάνω από 70 ύποπτα κρούσματα;

-Επέδειξαν αρνητικό self test;

-Για να οδηγηθούν σε σημείο «καραντίνας» εντός του πλοίου σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι γνώριζαν πως μπορεί οι νέοι να έχουν νοσήσει με κορωνοϊό

-Από ποιους ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και έκανε τεστ στο λιμάνι της Ραφήνας κατά την άφιξη του πλοίου από την Ίο με αποτέλεσμα να βρεθούν μέχρι στιγμής 14 θετικά κρούσματα;

-Έδωσε συγκατάθεση ο ΕΟΔΥ για να επιβιβαστούν στο πλοίο τα πάνω από 70 ύποπτα κρούσματα;

-Ενημερώθηκαν οι άλλοι επιβάτες; Τους δόθηκαν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το τι πρέπει να κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ – Ταξίδεψαν επιβεβαιωμένα κρούσματα χωρίς να απομονωθούν

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για τα 14 κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν στη Ραφήνα, σε νεαρής ηλικίας άτομα που ταξίδευαν με πλοίο από την Ίο.

Ο Αντώνης Νταλακογιώργος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha κατήγγειλε πως γνώριζε τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και ο ΕΟΔΥ για τα 14 επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα πριν καν αναχωρήσει από την Ίο το πλοίο, ωστόσο με παρέμβαση του υπουργείο Ναυτιλίας αποφασίστηκε να ταξιδέψουν κανονικά στη Ραφήνα. Ο Αντώνης Νταλακογιώργος επισήμανε μάλιστα πως σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει τα παιδιά αυτά που επιβεβαιώθηκαν ως κρούσματα δεν απομονώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ είπε ότι βρέθηκαν θετικοί και δυο μέλη του πληρώματος, που σύμφωνα με τον ίδιο κόλλησαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ανέφερε επίσης ότι τόσο το πλήρωμα όσο και οι επιβάτες είχαν άγνοια το ταξίδι των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

«Κατά την άφιξη του πλοίου (σ.σ. στη Ραφήνα), κατά τη δική μας πληροφόρηση, 17 κρούσματα βρέθηκαν μετά από έλεγχο του κλιμακίου του ΕΟΔΥ. Η εταιρεία γνώριζε ότι οι επιβάτες αυτοί που ανήλθαν στο πλοίο από την Ίο είναι επιβεβαιωμένα ή ύποπτα κρούσματα και με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας τούς έφεραν πίσω», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.

«Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο. Δεν δέχομαι, όμως, καμία αμφισβήτηση όσον αφορά στην εγκυρότητα της καταγγελίας. Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι τα παιδιά που είχαν μολυνθεί δεν είχαν απομονωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού» συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι για τα κρούσματα γνώριζε και ο ΕΟΔΥ. «Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε να απομονωθούν τα άτομα αυτά, αλλά τελικά δεν έγινε» τόνισε.

Τέλος μίλησε και για τα δύο κρούσματα στο πλήρωμα, λέγοντας: «Ανάμεσα τους ήταν και 2 μέλη του πλοίου. Δεν ξέρω αν κόλλησαν στο ταξίδι. Είναι το πιθανότερο. Δεν ήταν σε γνώση τους όλο αυτό στο πλήρωμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί