Χωρίς θεατές στις κερκίδες οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς θεατές είναι πλέον γεγονός μετά τις ανακοινώσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ιαπωνία με τον νέο κορωνοϊό, με το Τόκιο να έχει μπει ξανά σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων.

Έτσι, η ιαπωνική κυβέρνηση μαζί με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και τους οργανωτές των αγώνων αποφάσισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που αρχίζουν σστις 22 Ιουλίου να διεξαχθούν χωρίς θεατές στις κερκίδες, καθώς οι προβλέψεις των ειδικών αναφέρουν ότι η κατάσταση δεν πρόκειται να βελτιωθεί τις επόιμενες εβδομάδες.

«Δεν θα υπάρξουν θεατές στους χώρους των Αγώνων στο Τόκιο», ανακοίνωσε ο υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων Ταμάγιο Μαρουκάβα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, είπε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να «εμποδιστεί» η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα «πηγή» νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως.

Ηδη από τον Μάρτιο, οι διοργανωτές είχαν αποφασίσει την απαγόρευση της έλευσης ξένων θεατών στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, γεγονός πρωτοφανές στην ιστορία των Αγώνων.

Τον Ιούνιο ανακοίνωσαν ότι θα επιτραπεί η παρουσία εγχώριων θεατών, αλλά με την πλήρωση του 50% των θέσεων κάθε αγωνιστικού χώρου και με ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα.

Πρόσφατα προειδοποίησαν ότι η επιλογή της διεξαγωγής των Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών παραμένει, καθώς η υγειονομική κατάσταση στην Ιαπωνία επιδεινώνεται και πάλι. Και τελικά ήμρα αποφασίστηκε ότι οι Αγώνες θα γίνουν με κλειστές πόρτες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Τόκιο

Νωρίτερα, η ιαπωνική κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή νέας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, η οποία θα καλύψει ολόκληρη την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες στην ιαπωνική πρωτεύουσα, για να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19, μετέδωσαν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την κήρυξη της τέταρτης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και γνωστοποίησε την απόφαση της» στον κυβερνητικό συνασπισμό, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει μέχρι τις 22 Αυγούστου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ιαπωνικών μέσων, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί