Π. Κουρουμπλής: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Τις ψεύτικες υποσχέσεις, με τις οποίες η ΝΔ υφάρπαξε την ψήφο του Ελληνικού Λαού πριν από δύο χρόνια περιέγραψε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ξεκινώντας από την περίφημη υπόσχεση περί νόμου και τάξης και περί έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό σε δύο εβδομάδες.

«Δύο χρόνια μετά, η αυταρέσκεια, η αυτάρκεια και η ωραιοποίηση των αποτυχιών και των αδυναμιών της, είναι τα χαρακτηριστικά της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την αποτυχία της να διαχειριστεί την πανδημία. Αφού δεν έκανε τίποτα για να την προλάβει σε τομείς «ένοχους» για την μεταδοτικότητα, όπως οι συγκοινωνίες, αλλά και σε τομείς κρίσιμους, όπως η θωράκιση του ΕΣΥ, η κυβέρνηση βρίσκεται σήμερα σε πανικό και κινδυνεύει στον πανικό της (από την αποτυχία της να πείσει τους Έλληνες να εμβολιαστούν) να διχάσει τον Ελληνικό Λαό. Ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγνώμη από αυτούς που χαρακτήριζε «ψεκασμένους». Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπο να πείσει την κοινωνία να εμβολιαστεί. Πολιτικές εκβιασμού, που περιορίζουν τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα δε θα αποδώσουν. Χρειάζεται διάλογος και πειθώ, απέναντι σε απλούς, σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν προβληματισμούς. Πρέπει να αποφύγουμε διλλήματα και διχασμούς σε μια περίοδο που τα εθνικά μας θέματα είναι ανοιχτά και η χώρα μπορεί να στηρίζεται μόνο στην ενότητα του πολιτικού συστήματος και του λαού της», είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών Οδηγιών 2017/2455, 2019/1995 2018/1910, για τον ΦΠΑ, για τα κόκκινα δάνεια, για τις τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων, για την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής» και για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να αλλάξουν τα κριτήρια χρηματοδότησης των Τραπεζών στις ΜμΕ. Τόνισε ότι οι Τράπεζες διαχρονικά στηρίχθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις και ενώ τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η ρευστότητά τους από τις καταθέσεις των πολιτών και από την ΕΚΤ, παρά ταύτα όπως δηλώνουν οι φορείς της αγοράς, η πραγματική οικονομία, δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία των ΜμΕ δεν έχει πρόσβαση στη ρευστότητα αυτή. Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες εξακολουθούν να επιβάλλουν παράνομες, άδικες και καταχρηστικές χρεώσεις σε βάρος των καταναλωτών. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να κινητοποιηθεί για να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού στο Νότο, ώστε να μπορούν οι τράπεζες να δανείζουν τις ΜμΕ, το ίδιο ανταγωνιστικά με το Βορρά. Πρέπει να ολοκληρωθεί το σύστημα εγγυήσεων όχι μόνο των καταθέσεων, αλλά όλου του τραπεζικού συστήματος», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Σε ότι αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας (αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και το πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ») ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι ενόψει των κινδύνων στα εθνικά θέματα όλο το πολιτικό σύστημα οφείλει να υπερασπιστεί την εθνική ενότητα και την κοινωνική άμυνα, άρα οφείλει να βρει κοινό τόπο για την προστασία της πρώτης κατοικίας έως 130 τετραγωνικά μέτρα. Θα είναι η μεγαλύτερη συνεισφορά του πολιτικού συστήματος σε ένα Λαό που μας έχει τιμήσει με την ψήφο του», κατέληξε ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Π. Κουρουμπλής: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»”

  1. Eleni

    Αυτοί που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν φανατικοί με καμιά ιδέα και δεν είχαν και κανένα συμφέρον από κανένα κόμμα, ίσως να πείστηκαν από τα ψέματα και τους ψήφισαν, ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες που νόμισαν ότι η ΝΔ θα τους στηρίξει! Τώρα όμως είδαμε το πραγματικό τους πρόσωπο και δεν θα τους ξαναψηφίσει κανείς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί