Καλή τιμή!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Για όσους χλεύασαν ή ειρωνεύτηκαν την πρωθυπουργική πρωτοβουλία για το 150άρι «κίνητρο» για τον εμβολιασμό των νέων για άλλη μια φορά αδικούν τον πολιτικό λόγο της συμπολίτευσης.

Σε αντίθεση με αυτούς προσωπικά βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την πρόταση και σαφώς η «τιμή» των 150 ευρώ ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων, αφού μέχρι τούδε η στάση της κυβέρνησης προς τους νέους περισσότερο εκδηλωνόταν με μομφές για έλλειψη ατομικής ευθύνης και ενίοτε έπιπτε και η αναγκαία «ράβδος» στα αναρχοαυτόνομα σαρκία προς εμπέδωση των αρχών της «χριστιανοδημοκρατίας» ελληνικού τύπου! Επομένως τα 150 ευρώ καλή τιμή μπορεί να θεωρηθεί για το πόσο αποτιμούν την υπόσταση των νέων μας.

Δηλαδή γιατί να μην εκμαυλιστούν οι νέοι με δέλεαρ το 150άρι; Μήπως δεν έχουν εκμαυλιστεί άλλες ηλικιακές ομάδες και τάξεις; Εντάξει σαφώς υπολείπεται το 150άρι με τα ποσά «εκμαυλισμού» του τύπου, όπου εκεί τα 150 ήταν σε χιλιάδες ευρώ, αλλά όταν μεγαλώσουν οι νέοι, μπορεί κι αυτοί να ενδώσουν σε μεγαλύτερα ποσά!

Ωστόσο για να «σοβαρευτούμε» και λίγο είναι απορίας άξιο, αν οι κατά περιόδους κοτσάνες που διατυπώνονται εν είδει πολιτικού λόγου και πολιτικής θέσης είναι  κοτσάνες που εισηγούνται κάποιοι «σύμβουλοι» ή είναι επινοήσεις των ιερών πολιτικών «τοτέμ» ή ειδάλλως αυτο-προσδιοριζόμενων και «Μωυσήδων»!

Σε κάθε περίπτωση ένα είναι βέβαιο: προσβάλλουν βάναυσα  την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη των νέων αλλά και των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών. Τα αποφθέγματα τύπου «τσιμπηθείτε για να τσιμπήσετε» είναι ενδεικτικά  πώς οι φύλαρχοι αντιλαμβάνονται το ρόλο των ιθαγενών. Εντάξει κάτι έχουμε καταλάβει τόσα χρόνια, αλλά όχι και τόσο απροκάλυπτα να επιχειρείται  εξαγορά συνειδήσεων για κάτι που θα ‘πρεπε να είναι το πιο αυτονόητο (εμβολιασμός).

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Καλή τιμή!”

  1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ

    Ενταξει ολα καλα τα λες και παρακολουθουμε την αρθρογραφια σου αλλα αυτο που γραφεις τελευταια στιγμη οτι ο ςμβολιασμος ειναι αυτονοητο σχεδον αναιρει αυτα που εννοεις περι ελευθεριας.Αυτοι που επιλεγουν να μην εμβολιαστουν δεν ειναι βλακες η συνομοσιολογοι ολοι ειναι και αυτοι που ζητουν δικαιωμα στη αποψη και ελευθερια στην επιλογη μετα απο πολλη σκεψη και συλλογη πληροφοριων για κατι που φαινεται να βρισκεται σε πειραματικο σταδιο με αμφιβολα αποτελεσματα καλο ειναι αυτος που επιλεγει να εμβολιαστει να συλλεγει οσες πιο πολλες πληροφοριες μπορει και να κανει οσα πιο πολλα τεστ μπορει και οχι να το κανει μονο επειδη το λενε οι ειδικοι και απο την αλλη να μην καταδικαζει αυτους που εχουν βασιμες επιφυλαξεις για το τι θα επιλεξουν.Οχι στο διαχορισμο και στην αρνηση της επιλογης την κινδυνολογια και την εξαγορα των συνειδησεων.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί