Η επικίνδυνη κυβέρνηση απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή

Είναι πια κατανοητό ότι η κατάσταση με την πανδημία οδεύει προς νέα επιδείνωση τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπό κόσμο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ακόμα και για 2.000 κρούσματα την ημέρα έως το τέλος Ιουλίου. Και η κυβέρνηση, αντί να οργανώνεται για να αντιμετωπίσει τις συνθήκες, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό απειλώντας τους ανεμβολίαστους.

Η τακτική αυτή μόνο άγχος και στρατηγική αδυναμία φανερώνει. Τα δρακόντεια μέτρα για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων – ανεμβολίαστων θα αποδειχτούν εντελώς ανεφάρμοστα. Κι αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση από επιδημιολογικής άποψης θα χειροτερέψει.

Αυτό όμως είναι το λιγότερο.

Ενόψει ενός τέταρτου κύματος, η κυβέρνηση δηλώνει ότι από εδώ και στο εξής τα μέτρα θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα περιλαμβάνουν οικονομική στήριξη. Πράγμα που σημαίνει ότι σε μια νέα έξαρση της πανδημίας οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα μπουν σε άδεια χωρίς αποδοχές αλλά και χωρίς αναστολή σύμβασης.

Και, τέλος, καμία πρόθεση δεν υπάρχει για ενίσχυση των νοσοκομείων. Ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στην Καθημερινή ότι στα νοσοκομεία ό,τι ήταν να γίνει έγινε. Κι ας βοά ο τόπος για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα.

Είναι αδιανόητη αυτή η στάση την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να πράξει τα στοιχειώδη: να διορθώσει τα λάθη της και να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Οι καταστάσεις στις οποίες οδηγούμαστε είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

One Thought to “Η επικίνδυνη κυβέρνηση απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή”

  1. εμφύλιος πόλεμος

    Η βία, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, είναι πλέον τα κύρια χαρακτηριστικά της πραγματικότητας μας. Καταρχάς ζούμε μια πραγματικότητα στην οποία η ανέχεια οδηγεί στην απόλυτη ταπείνωση, ενώ παράλληλα η ευτυχία, η επιτυχία, η ελευθερία, όλα μετριούνται σε χρήμα… Όλοι πια βλέπουν “ρομαντικά” την Ελλάδα, ξένοι μόδιστροι, συγγραφείς, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες. Η Ελλάδα έχει γίνει μια υπόθεση των ξένων και των εχόντων. Αν αυτό δεν είναι εμφύλιος, τι είναι;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί