Τσεχία – Ελλάδα 97-72: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η γαλανόλευκη

Η Τσεχία επικράτησε με μεγάλη άνεση της Ελλάδας 97-72 και πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο, που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο της εθνικής, και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης παρουσίασε κακό αγωνιστικό πρόσωπο και έχασε την ευκαιρία να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελλάδα δεν «έβαλε» μυαλό από το κακό της ξεκίνημα στον ημιτελικό με την Τουρκία και το επανέλαβε. Οι Τσέχοι επέβαλλαν πλήρως τον ρυθμό τους και με πρωταγωνιστές τους Βέσελι, Σατοράνσκι και Μπάλβιν προηγήθηκαν με 15-4 (4′). Η είσοδος του Λαρεντζάκη ήταν ξανά αυτή που έφερε την «φλόγα» και με 5 δικούς του πόντους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε σε 22-15 (8′). Ο Άουντα όμως τον μιμήθηκε και με το παραπάνω (10 διαδοχικούς πόντους) με την διαφορά να πηγαίνει στο +12 (32-20, 10΄).

Στην δεύτερη περίοδο Παπαγιάννης και Σλούκας πρόσφεραν σκορ στη μία πλευρά και με την μικρή έστω βελτίωση στα αμυντικά τους καθήκοντα το σκορ έγινε 36-31 (13′). Οι Τσέχοι βρήκαν καλάθια από δεύτερη ευκαιρία μετά από επιθετικό ριμπάουντ και έτσι διατηρήθηκαν με προβάδισμα 8 πόντων (42-34, 17′). Ρογκαβόπουλος και Λαρεντζάκης ανέβασαν το επίπεδο ενέργειας όμως οι Τσέχοι πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ (50-43).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους διεθνείς μας να παίζουν καλή άμυνα, ενώ στην επίθεση έστω και μπόλικο κόπο μείωσαν σε 52-47, αλλά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα Μπόχατσικ και Βέσελι «έτρεξαν» σερί για την ομάδα τους (59-47, 25′). Ο Μπόχατσικ ανέλαβε τα ηνία για τα καλά, είχε βρει ρυθμό και ως σουτέρ ευστόχησε σε διαδοχικά μακρινά σουτ κι έτσι το επιμέρους σκορ 18-4 εκτόξευσε την διαφορά στους 19 πόντους (70-51, 28′). Το δυσάρεστο ήταν πως στο δίλεπτο που απέμενε για το τέλος της περιόδου η διαφορά πήγε στους 27 πόντους.

Οι διεθνείς μας παράτησαν το παιχνίδι, οι Τσέχοι κάνοντας τα απλά στην επίθεσή τους ευστοχούσαν ανενόχλητοι με την διαφορά να παίρνει διαστάσεις αφού έφτασε στους 32 πόντους (89-57, 33′). Ο νικητής είχε κριθεί, η Τσεχία έβγαλε το πόδι από το γκάζι αλλά ακόμη κι έτσι η Ελλάδα δεν κατάφερε καν να ρίξει την διαφορά (97-65, 38′).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Τσεχία έπαιξε κανονικό μπάσκετ, η Ελλάδα κάτι σαν μπάσκετ. Οι νικητές ήταν ανώτεροι σε δίποντα (76%-56%), τρίποντα (44%-31%), ριμπάουντ 35-23 και ασίστ (25-12).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άουντα τελείωσε με 20 πόντους (8/9 σουτ) και 4 ασίστ. Ο Σατοράνσκι είχε 12 πόντους κι ο Βέσελι πρόσθεσε 146πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Με εξαίρεση τους Λαρεντζάκη και Παπαγιάννη, οι υπόλοιποι υστέρησαν.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπόχατσικ στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε την διαφορά και τελείωσε το ματς με 15 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Το 52-47 έγινε σε 5 λεπτά 70-51 και εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Τσεχία τίποτα απολύτως. Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα σωστά.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ένας ωραίος αιφνιδιασμός στην πρώτη περίοδο που ολοκληρώθηκε με κάρφωμα του Βέσελι ύστερα από θεαματική ασίστ του Σατοράνσκι.

Τα δεκάλεπτα: 32-22, 50-43, 81-54, 97-72

ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 20 (7/8 δ., 1/1 τρ.), Μπάλβιν 14 (1τρ., 7ρ.), Μποχάτσικ 15 (3), Παλίζα, Πέτερκα, Σαμούρα, Σατοράνσκι 12 (2), Σιλμπ 8, Σενάλ 9 (3), Σιρίνα 3 (1), Βέσελι 16 (7/9διπ., 9ρ., 5ασ., 5κλεψ.), Βιοράλ

ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Αντετοκούνμπο, Καλάθης 9 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Κασελάκης, Κατσίβελης 5, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 12 (2), Μήτογλου 12, Παπαγιάννης 14 (7/9διπ.), Ρογκαβόπουλος 3 (1), Σλούκας 11 (2).

Πηγή: gazzetta.gr

Πιτίνο: Αναλυτικά τα όσα είπε μετά την ήττα από την Τσεχία

«Δεν υπάρχει μέλλον για εμένα. Δεν είμαι πλέον ο ομοσπονδιακός προπονητής, ήταν μια μικρή θητεία για εμένα. Μου πήρε έξι εβδομάδες και έχω μια ομάδα πίσω στην πατρίδα μου. Ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση. Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι στην ομοσπονδία, αλλά υπάρχουν καταπληκτικοί Έλληνες προπονητές και θα τους βοηθήσω, αλλά για εμένα ήταν μια συμφωνία για μία διοργάνωση.

Δεν πετύχαμε τον στόχο μας να φτάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σπουδαία η Τσεχία, αλλά μας πλήγωσε το γεγονός ότι δεν είχαμε ημέρα για να προετοιμαστούμε. Μας κέρδισαν, κυριάρχησαν στο ριμπάουντ, είχαν διπλάσιες ασίστ. Η προσπάθεια ήταν εκεί, το παιχνίδι μας όμως όχι. Σπουδαία ομάδα η Τσεχία, ήταν καλύτερη από εμάς. Έπαιξαν σε ένα στιλ που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι όπως θέλαμε.

Πολύς κόσμος από τις ΗΠΑ μου έστειλε μηνύματα, από την Ελλάδα δεν έχουν πολλοί τον αριθμό μου και δεν ξέρω να διαβαζω ελληνικά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα δημιουργήσαμε ένα σπουδαίο στυλ. Ο Παπαγιάννης έχασε βάρος, έχει γίνει από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Πολλά πετύχαμε σε αυτό το διάστημα και πρέπει να βελτιώσουμε στην χώρα, τα τμήματα υποδομής ώστε να βγουν νέοι Παπαγιάννηδες, νέοι Σπανούληδες. Έχουμε έναν νεαρό, τον Ρογκαβόπουλο που έχει πολλά να μάθει. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που είδαμε σήμερα.

Η Τσεχία κυριάρχησε στο ριμπάουντ, αλλά και στις βολές. Το ματς χάθηκε στην πρώτη περίοδο, μας διέλυσαν στον αιφνιδιασμό. Ήταν σε τρομερό βράδυ μετά από ματς με παράταση. Είναι έμπειρη ομάδα, εμείς είμαστε απογοητευμένοι και θέλω να είμαστε απογοητευμένοι για να ωριμάσουν αυτοί οι νεαροί αθλητές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί