Εμβολιασμός εφήβων 15-17 ετών με γονική συναίνεση

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Η ενημέρωση από τη Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Θετική είναι η γνώμη της Επιτροπής Εμβολιασμών για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών με mRNA εμβόλια, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου στην ενημέρωση της Δευτέρας, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός της εν λόγω ηλικιακής ομάδας μπορεί έμμεσα να προσφέρει «σημαντικό αριθμό προστασίας στους μεγαλύτερους».

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα νέα στοιχεία για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία ανησυχεί ιδιαιτέρως τους λοιμωξιολόγους έπειτα από την άνοδο των κρουσμάτων και της θετικότητας.

H Mαρία Θεοδωρίδου σημείωσε ότι ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνεται με γονική συναίνεση, με την πλατφόρμα για τους γεννημένους του 2006 να ανοίγει στις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Θεωρούμε ότι ο εμβολιασμός των εφήβων είναι ένα ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής. Είναι κάτι που θα επαναφέρει τη χαρά στους νέους που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκαν από την πανδημία», επεσήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Τα εμβόλια και η μετάλλαξη Δέλτα

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι τα ανεμβολίαστα άτομα, όσοι δεν κατάφεραν να εμβολιαστούν λόγω χρόνιων νοσημάτων αλλά και τα παιδιά κάτω των 18 ετών απειλούνται περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα, σημειώνοντας ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από την εν λόγω μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα, μίλησε για προστασία έως και 96% για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, το 92% για το AstraZeneca και το 85% για το Johnson&Johnson.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί