Σε πανικό το Μαξίμου από την απομάκρυνση του στόχου για τείχος ανοσίας: Επιστρατεύουν από διασημότητες μέχρι και ιερείς

Οι ρυθμοί των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και της αδυναμίας των κυβερνώντων να περάσουν με επιτυχία το μήνυμα του εμβολιασμού στους πολίτες και δη στους νέους, έχουν απομακρύνει κατά πολύ τους στόχους που είχαν τεθεί στα «γαλάζια» επιτελεία πριν από το καλοκαίρι

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση φαίνεται ότι έχει έρθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τον τρόπο που «κυλάει» η εμβολιαστική διαδικασία.

Οι ρυθμοί των εμβολιασμών σε συνδυασμό με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και της αδυναμίας των κυβερνώντων να περάσουν με επιτυχία το μήνυμα του εμβολιασμού στους πολίτες και δη στους νέους, έχουν απομακρύνει κατά πολύ τους στόχους που είχαν τεθεί στα «γαλάζια» επιτελεία πριν από το καλοκαίρι.

Στο Μαξίμου βλέπουν ότι η επίτευξη της ανοσίας της αγέλης με το ποσοστό εμβολιασμού στο 70% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού κάθε άλλο παρά εφικτοί είναι ως στόχοι με βάση τα τωρινά δεδομένα, γεγονός που προκαλεί πανικό και οδηγεί την κυβέρνηση στο να… ανοίξει ακόμη περισσότερο την επικοινωνιακή γκάμα της, ούτως ώστε να αναζωογονήσει μία διαδικασία που σε αρκετές περιοχές της χώρας φαίνεται… βαλτωμένη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κίνησης που φανερώνει πανικό και μαζί την ανάγκη γρήγορης… ανατροπής της κατάστασης είναι οι πληροφορίες που διέρρευσαν το απόγευμα της Δευτέρας μέσω του ΑΠΕ – ΜΠΕ. Αρχικά τονίζεται ότι: «Η αυτοδιοίκηση και πρόσωπα με επιρροή στις τοπικές κοινωνίες αναλαμβάνουν ενεργότερη συμμετοχή στην προσπάθεια για επιτάχυνση των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού σε περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά», και στη συνέχεια αναδεικνύεται ο ρόλος των ΟΤΑ στο νέο κυβερνητικό πλάνο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιστρατεύσει δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους κοινοτήτων και λοιπούς αιρετούς, καθώς ως γνώστες των τοπικών κοινωνιών, μπορούν ευκολότερα να εντοπίσουν σε ποιες κατηγορίες πολιτών παρατηρούνται ενδοιασμοί έναντι των εμβολίων και σε ποιες περιοχές υπάρχει δυσκολία πρόσβασης των κατοίκων στα εμβολιαστικά κέντρα».

Κι αν οι ενδοιασμοί έχουν θρησκευτικό χαρακτήρα, τότε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα επιστρατεύεται ο τοπικός ιερέας, ούτως ώστε «να μεταπείσει το ποίμνιό του», ενώ σε περίπτωση που παρατηρούνται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άτομα νεαρής ηλικίας «το σχετικό έργο θα καλούνται να αναλάβουν άτομα ιδιαίτερα αγαπητά στη νεολαία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της Δευτέρας βγήκε στη δημοσιότητα ο πίνακας που απεικονίζει την εμβολιαστική κάλυψη ανά Περιφέρεια και εν ολίγοις φανερώνει ότι τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολόγιζαν στην κυβέρνηση, ενώ παράλληλα, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών δεν ξεπερνά το 40%, φτάνοντας στο 38,2% όπως ανέφερε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί