Στο πόδι η Πυροσβεστική για πύρινα μέτωπα σε Αττική και Άνδρο

Αλλεπάλληλες μάχες με πύρινα μέτωπα χρειάστηκε να δώσουν το απόγευμα της Δευτέρας (05.07) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε αρκετά διαφορετικά σημεία της Αττικής, αλλά και στην Άνδρο.

Στην Πάρνηθα, σε διαφορετικά σημεία, λόγω ξαφνικής επιδείνωσης του καιρού και πτώσης κεραυνών ξέσπασαν αρκετές εστίες οι οποίες ωστόσο, τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση επίγειων και εναέριων μέσων.

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ξέσπασε νέο μέτωπο αυτή τη φορά σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση. Στην περιοχή του Διονύσου εντοπίστηκε πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος συνέδραμαν δύο ελικόπτερα, ενώ σηκώθηκε και το ελικόπτερο επιτήρησης της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Κια οι δύο φωτιές σε Πάρνηθα και Διόνυσο έχουν σβηστεί.

Εστία φωτιάς εντοπίστηκε και στον Κάλαμο Αττικής, όπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες, έξι οχήματα και ένα ελικόπτερο, με εθελοντές να συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Πυρκαγιά και στην Άνδρο

Μεγαλύτερης έκτασης φάνηκε να είναι το μέτωπο στην Άνδρο, όπου στην περιοχή Ζαγορά άρχισε να καίγεται χορτολιβαδική έκταση και υπήρξε ανησυχία για τις διαστάσεις που θα μπορούσε να πάρει η πυρκαγιά.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα, με εννέα πυροσβέστες, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ ρίψεις έκαναν 2 αεροσκάφη Air Tractor, συμβάλλοντας στο να περιοριστεί σχετικά γρήγορα η έκταση της φωτιάς.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα σε διάστημα λίγων ωρών η πυροσβεστική κλήθηκε να διαχειριστεί απανωτά μέτωπα, σε μια ημέρα όπου ο χάρτης επικινδυνότητας έδειχνε πως ο κίνδυνος πυρκαγιάς ήταν ιδιαίτερα υψηλός σε Αττική και Κύθηρα, Βόρεια Εύβοια, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και σε νησιά της Π.Ε. Ρόδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί