Λιγότερο αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης Δ το εμβόλιο της Pfizer

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ

Καθώς το στέλεχος «Δέλτα» εξαπλώνεται παγκοσμίως, στο Ισραήλ (χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού) μελετούν εξονυχιστικά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και ειδικότερα της Pfizer (αποτελεί το βασικό «όπλο» της χώρας έναντι του Covid-19) εξάγοντας χρήσιμα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας η αποτελεσματικότητα του εμβολίου (σ.σ. νόσηση) δεν ξεπερνά το 64% ποσοστό αισθητά χαμηλότερο από το 88% που έδινε η βρετανική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Lancet ( 93% για την παραλλαγή «Άλφα»).

Το ισραηλινό υπουργείο παραθέτει στοιχεία και ως προς την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη σοβαρής νόσησης που οδηγεί σε νοσηλεία και σοβαρών συμπτωμάτων με το ποσοστό να εκτινάσσεται στο 93%.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης το υπουργείου Υγείας του Ισραήλ απέφυγε να συστήσει τη χορήγηση τρίτης δόσης σε αυτό το στάδιο. Ωστόσο, κάλεσε όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με έναν επιβεβαιωμένο κρούσμα, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμένων, να εξεταστούν για τον ιό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί