Kεφαλονιά: Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η πύρινη καταστροφή

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Κεφαλονιά, καθώς επτά πύρινα μέτωπα κατακαίνε τα καταπράσινα δάση του νησιού για δεύτερη ημέρα.

Δείτε: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της εφιαλτικής νύχτας που πέρασε έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα.

Έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα ενώ νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται και σήμερα με 10 πυροσβέστες και 5 οχήματα του METΠΕ που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Κυλλήνη.

Συνολικά θα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 32 οχήματα, 2 E/Π και 1 ακόμη Ε/Π ως συντονιστικό και 4 Α/Φ ( 2 CL, 2 PZL). Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πυροσβεστική: Καλύτερη κατάσταση την Κυριακή

Ο υποστράτηγος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιος Πουρνάρας μιλώντας στο OPEN TV για τη φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά και την εκκένωση χωριών, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σήμερα το πρωί. Υπάρχει μόνο ένα μέτωπο αυτή την στιγμή που μας απασχολεί, μακριά από οικισμό που και αυτό με την συνδρομή των εναέριων θα πιαστεί. Ολη την νύχτα δόθηκε μια μεγάλη μάχη, μια ηρωική μάχη για να προστατεύσουμε οικισμούς και χωριά».

Ενεργοποιήθηκε το 112

Αργά το βράδυ του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών, ενδεικτικό της ανεξέλεγκτης πορείας της πύρινης λαίλαπας.

«Παραμείνετε σε ετοιμότητα όλο το βράδυ & ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών ‼️

Δασική πυρκαγιά στις περιοχές Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειός & Κάτω Κατελειός»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί