ΗΠΑ: Στο μικροσκόπιο θάνατος 13χρονου μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό

Έρευνα για τον θάνατο ενός αγοριού ηλικίας 13 ετών μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό ξεκίνησαν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ.

O 13χρονος Jacob Clynick πέθανε στις 15 Ιουνίου στο Μίσιγκαν, δύο μέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου.

Ο Δρ Russell Bush, ο ιατροδικαστής της κομητείας Saginaw, δήλωσε την Παρασκευή ότι το γραφείο του και το Τμήμα Υγείας της Κομητείας Saginaw εξετάζουν το θάνατο του 13χρονου Jacob Clynick, ο οποίος πέθανε στον ύπνο του μετά από λήψη εμβολίου. Ακόμη, ο Bush είπε ότι δεν μπορούσαν να αποκαλύψουν ποιο εμβόλιο έλαβε ο Jacob ή πότε το έλαβε.

«Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τις τοξικολογικές και τις αιματολογικές εξετάσεις», δήλωσε ο Bush. Και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν συζητήσεις με το CDC και το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Μίσιγκαν. Προφανώς, όλοι ασχολούνται με αυτήν την υπόθεση. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξετάσουμε πιθανά προβλήματα που σχετίζονται με το θάνατο του εφήβου». Μάλιστα, έκανε λόγο για ένα «αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα» διερεύνησης.

Η θεία του 13χρονου επεσήμανε πως ήταν απολύτως υγιής και δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα. Ο έφηβος είχε εμφανίσει τις κοινές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό: ατονία, πυρετό και πόνο στο στομάχι.

Ωστόσο, τα συμπτώματά του δεν ήταν έντονα και έτσι δεν ανησύχησαν οι γονείς του. Το παιδί έπεσε για ύπνο στις 15 Ιουνίου και δεν ξύπνησε ποτέ.

Σύμφωνα με τη Detroit Free Press, οι γονείς του 13χρονου ενημερώθηκαν ότι κατά την αρχική αυτοψία η καρδιά του Jacob είχε διογκωθεί όταν πέθανε.

Στις 24 Ιουνίου, οι ΗΠΑ αναγνώρισαν και επίσημα τη μυοκαρδίτιδα ως σπάνια παρενέργεια των εμβολίων mRNA σε εφήβους και νέους ενήλικες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί