Εκκενώθηκε οικισμός και κάηκε σπίτι στα Μέθανα

Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Μέθανα την Κυριακή 4 Ιουλίου. Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς ενισχύθηκαν και συνολικά πλέον στην επιχείρηση συμμετέχουν 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση πλησίον κατοικημένης περιοχής και για το λόγο αυτό από τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από το χωριό Κυψέλη.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, Σπύρος Πολλάλης, μιλώντας στον ANT1, τόνισε πως «η φωτιά ξεκίνησε από τον δημόσιο δρόμο και όχι από κάποια δασική περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από τον δρόμο». «Λόγω των ανέμων η φωτιά κινήθηκε προς το βουνό», σημείωσε ο Δήμαρχος Τροιζηνίας, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι από τις φλόγες έχει ήδη καταστραφεί ένα σπίτι.

«Αυτήν την στιγμή επιχειρούν δύο ελικόπτερα και ένα καναντέρ», είπε ο Σπύρος Πολλάλης, που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε άλλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ριτσώνα του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, 1 ελικόπτερο και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε επίσης: Πύρινα μέτωπα σε Ριτσώνα και Μέθανα

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί