Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών

Μάχη με τον χρόνο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Κεφαλονιά, πριν πέσει το σκοτάδι, οπότε και θα σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Καπανδρίτι, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι κάτοικοι είχαν απομακρυνθεί νωρίτερα για προληπτικούς λόγους και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αγωνίζονται ώστε να μην καούν περιουσίες.

Ένα δεύτερο μέτωπο βρίσκεται κοντά στον οικισμό Αγία Ειρήνη, για τον οποίο η πυροσβεστική υπηρεσία έχει επίσης εισηγηθεί την εκκένωσή του. Σύμφωνα με το inkefalonia.gr, και στις δυο περιοχές υπάρχουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και σοβαρά προβλήματα με τις τηλεπικοινωνίες.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού έχει καλύψει το νησί, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι ισχυρές. Στο σημείο βρίσκονται 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού επτά αεροσκάφη (2CL,1AIR TRACTOR,4PZL) και δύο ελικόπτερα. Επίσης, επιχειρεί αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος της Δυτικής Ελλάδας.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος χαρακτήρισε “επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας” ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι “έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί