«Θερμή» υποδοχή στον Κ. Μητσοτάκη στην Ξάνθη – Ξανά εξαγγελίες για έργα που σχεδίασε και χρηματοδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Χιλιοειπωμένες εξαγγελίες σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής

Με την παρουσία του στα εγκαίνια των έργων ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου στις πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ολοκλήρωσε την εθιμοτυπική επίσκεψή του στη Δράμας και την Ξάνθη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψή του με αφορμή την επέτειο των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της Δράμας περιορίστηκε σε συμβολικές εμφανίσεις, με χαμηλή πολιτική σημειολογία, ενώ παράλληλα στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το efsyn.gr, πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού, το γυμνάσιο Νικηφόρου στα ορεινά της Δράμας, όπου χαρακτήρισε το έργο που γίνεται στο σχολείο «μοναδικό και πρωτότυπο», καθώς διαθέτει αστρονομικό παρατηρητήριο, υπαίθριο εργαστήριο φυσικής και πάρκο ηλιακών ρολογιών, εγκαταστάσεις που δέχονται επισκέψεις μαθητών από όλη τη χώρα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τον εμπνευστή του εγχειρήματος, καθηγητή Φυσικής Μιχάλη Δογραματζίδη, ο οποίος έχει καταγωγή από το χωριό και υπηρετεί στο τοπικό σχολείο από το 2009.

Από την άλλη μεριά, «θερμή» υποδοχή επιφύλαξαν στον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του στην Ξάνθη εργατικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, τα οποία συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης όπου και φώναξαν συνθήματα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Ακόμη, στο σημείο βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Λιπασμάτων Καβάλας διαμαρτυρόμενοι για τις θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν από τη νέα διοίκηση του εργοστασίου αλλά και για τα δεδουλευμένα ετών που τους οφείλονται. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους εργαζόμενους, δίνοντάς τους για ακόμη μία φορά την πολιτική υπόσχεση πως θα ενημερωθεί άμεσα από τον υπουργό Εργασίας για το θέμα.

Στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης των πολυπόθητων εγκαινίων της ανάπτυξης των δικτύων του οικιακού φυσικού αερίου, που άργησε κάτι παραπάνω από μία δεκαετία, παρότι η περιοχή αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια κόμβο αγωγών φυσικού αερίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλώθηκε στις χιλιοειπωμένες εξαγγελίες σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής, αναφέρθηκε στο έργο του Τερματικού Σταθμού του Υγροποιημένου Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παράλληλα έδειξε να οικειοποιείται πλήρως ένα έργο που ως γνωστόν σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ακόμη στην ομιλία του και στην ταχύτερη διαδικασία απολιγνιτοποίησης που έχει πετύχει η κυβέρνησή του, πολύ γρηγορότερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης, παραλείποντας φυσικά να αναφέρει τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη συγκεκριμένη μετάβαση σε ολόκληρες περιοχές της Β. Ελλάδας και κυριότερα της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, τέλος, στον στόχο της κυβέρνησής του για την πάταξη της ενεργειακής φτώχειας και ανασφάλειας, ενώ επισήμανε πως το κυβερνητικό επιτελείο προτιμά τα έργα από τα λόγια. Μένει να αποδειχθεί εάν εννοούσε και τα έργα των άλλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί