Στις φυλακές Δομοκού ο Χρ. Παππάς – ΣΥΡΙΖΑ: «Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα»

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο μετήχθη το πρωί της Παρασκευής ο επί σειρά μηνών φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.

Ο Χρήστος Παππάς, «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου που παρέμενε άφαντος από τον Οκτώβριο, όταν είχε ρίξει αυλαία η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, και συνελήφθη αργά το βράδυ της Πέμπτης σε διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Ο υπόδικος νεοναζί πέρασε το βράδυ στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο μεταξύ τις ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πολύμηνη φυγοδικία του υπαρχηγού της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, επισημαίνουν στα πρώτα τους σχόλια τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δείτε ακόμη: Συνελήφθη ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς είχε αλλάξει ελαφρώς την εμφάνισή του καθώς είχε ξυρίσει το μούσι και είχε λίγα παραπάνω κιλά. Ο καταζητούμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής φέρεται να άνοιξε ο ίδιος την πόρτα στους αστυνομικούς και ήταν συνεργάσιμος αστυνομικούς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Μάλιστα, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, και φέρεται να είπε στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής: «Εντάξει παιδιά, τελείωσε. Έρχομαι».  Η Αντιτρομοκρατική, κατά πληροφορίες, γνώριζε εδώ και μέρες πού κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς και σχεδίαζε την επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Ωστόσο, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί και μία 52χρονη γυναίκα που τον έκρυβε στο σπίτι της και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Ο λόγος για μία 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία η οποία πρόσφατα πήρε την ελληνική υπηκοότητα ενώ ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποψήφια στην αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού με τη Χρυσή Αυγή…

Όσον αφορά τον Χρήστο Παππά, το πιθανότερο σενάριο είναι να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού όπου ήδη εκτίουν τις ποινές τους και οι άλλοι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Φυγόδικος σχεδόν για μήνες

Ο Χρήστος Παππάς υπήρξε φυγόδικος από τον Οκτώβριο του 2020, έχοντας εξαφανιστεί λίγο πριν από την ανακοίνωση της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση, αλλά και της ποινής του ιδίου από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (13 έτη) ως μέλος της διεύθυνσης. Μία υπόθεση η οποία εξελίχθηκε σε φιάσκο για την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς ο υπόδικος παρέμενε ασύλληπτος για μήνες, έχοντας εξαφανιστεί… μέσα από τα χέρια των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 60χρονος πρώην βουλευτής είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου του 2020, μέσω του συνηγόρου του, ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, έχοντας αρνηθεί επίσης να εκτίσει την ποινή του.

ΣΥΡΙΖΑ: Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα

Η σύλληψη του Χρήστου Παππά δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά τις εξελίξεις με τον χρυσαυγίτη.

«Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη» αναφέρει ειδικότερα η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».

Αυτό είναι το σπίτι που κρυβόταν

Σε ένα σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου κρυβόταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι, στη διασταύρωση των οδών Θεσσαλίας και 28ης Οκτωβρίου, τον φιλοξενούσε μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία είχε λάβει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και φέρεται να συνδέεται με την παράταξη του επίσης ηγετικού μέλους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στον Δήμο Αθηναίων.

Φωτογραφίες από το σπίτι όπου κρυβόταν:

Δεν έφυγε ποτέ από την Αθήνα

Επί εννέα μήνες ο υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης και φυγόποινος Χρήστος Παππάς βρισκόταν στην Ελλάδα και μάλιστα στην Αθήνα υποστήριξε ο δικηγόρος του, λέγοντας ότι δεν θα μπορούσε να φύγει στο εξωτερικό γιατί θα έπρεπε να είχε έμπιστο άτομο να τον στηρίξει.

Ο δικηγόρος του γνώριζε τις κινήσεις της αστυνομίας

Iδιαίτερη εντύπωση προκαλεί πάντως η δήλωση του Περικλή Σταυριανάκη στο OPEN ότι γνώριζε τις ενέργειες της αστυνομίας και μάλιστα ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά έπλεξε το εγκώμιο της αστυνομίας λέγοντας ότι οι ενέργειες ήταν συντονισμένες με προσέγγιση ατόμων το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να στενέψει ο κλοιός γύρω από τον φυγόποινο ναζί.

Όσον αφορά την 52χρονη, στο σπίτι της οποίας κρυβόταν ο Παππάς και η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της υπόθαλψης, ο Περικλής Σταυριανάκης ανέφερε ότι γνωρίζονταν με τον Χρήστο Παππά τον τελευταίο χρόνο.

Ο Χρήστος Παππάς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του όπου αναμένεται να αποφασιστεί και σε ποια φυλακή θα οδηγηθεί με το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού να θεωρείται επικρατέστερο.

Όσον αφορά την 52χρονη Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, πρόκειται για άτομο φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υποψήφια με την παράταξη του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς είχε εξαφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου του 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί