Σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία: Άφησαν ελεύθερους γονείς που βίαζαν τα παιδιά τους

Τους πρόδωσαν οι ζωγραφιές των παιδιών

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία, με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου στο Ελμαλί να αφήσει ελεύθερους τη μητέρα και τον πατριό δύο ανήλικων παιδιών, που κακοποιούνταν σεξουαλικά στην επαρχία της Αττάλειας.

Η αρχή της υπόθεσης πηγαίνει πίσω στο 2020, όταν τον Μάιο η γιαγιά του 10χρονου αγοριού και του 7χρονου κοριτσιού κατήγγειλε πως τα εγγόνια της τής είχαν εκμυστηρευθεί ότι βιάστηκαν από τη μητέρα τους, τον πατριό τους και τον θείο τους.                         

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν στις 16 Οκτωβρίου 2020, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2021 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους «λόγω αντικρουόμενων μαρτυριών και διότι είχαν συγκεντρωθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης».

Στις 29 Ιουνίου 2021, ο εισαγγελέας του Ελμαλί αποφάσισε ότι η μητέρα των παιδιών και ο σύζυγός της ήταν πλέον ελεύθεροι.

Την ίδια ημέρα, το φως της δημοσιότητας είδαν οι ανατριχιαστικές ζωγραφιές των δύο παιδιών, που κλήθηκαν από την παιδοψυχολόγο να περιγράψουν όσα ζούσαν στο ίδιο τους το σπίτι.

Οι ζωγραφιές, όπως ήταν φυσικό, έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, καθώς αποδεικνύουν αναμφισβήτητα την ενοχή της μητέρας και του πατριού τους.

Από εκείνη την ημέρα, το hashtag #ElmalıDavası (υπόθεση Ελμαλί) πρωταγωνιστεί στο Twitter, με εκατομμύρια χρήστες, ανάμεσα τους και διάσημοι καλλιτέχνες, να ζητούν δικαιοσύνη και αλλαγή της νομοθεσίας σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και παιδιών.

Έτσι, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων της Τουρκίας ανακοίνωσε πως αρχίζει έρευνα για την υπόθεση, που θα επανεξεταστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Έως τότε τα δύο παιδιά θα φιλοξενούνται σε δομή.

Αξίζει να αναφερθεί πως δυστυχώς η παραπάνω σοκαριστική υπόθεση δεν είναι η μόνη στην Τουρκία, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται σε πολλές περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο του 2021, ένας 40χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 20 ετών και 5 μηνών για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονου αγοριού σε τουαλέτα ανάμεσα στις γειτονιές της Καισάρειας.

Τον Νοέμβριο του 2020 μία ακόμα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης απασχόλησε την κοινή γνώμη στην Τουρκία. Κατηγορούμενος ο 51χρονος Χαλίτ Καρακαγιά, ο οποίος διετέλεσε ιμάμης στο Ελαζίγκ16χρονη τον κατήγγειλε για βιασμό και υποστήριξε, ότι τη βίαζε από την ηλικία των 11. Μάλιστα στη Cumhuriet εκείνη την εποχή μεταφέρθηκε μαρτυρία πολίτη που ισχυριζόταν, ότι ο Καρακαγιά κακοποίησε και άλλα κορίτσια στο τζαμί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί