Στις 7 Ιουλίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Για την Τετάρτη 7 Ιουλίου μετατίθεται η πιθανότερη ανακοίνωση των βαθμολογιών για τους υποψηφίους των εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας για τη Δευτέρα 5 ή την Τρίτη 6 του μήνα.

Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζει η διόρθωση των γραπτών στα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά φέτος, οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους με sms που θα τους στείλει η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ, από το Μαρούσι.

Βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων των βαθμολογητών, σε πολλά μαθήματα έχουμε ελαφρά καλύτερες επιδόσεις – κυρίως στην κλίμακα των βαθμολογιών 0-9,9 – που θα σπρώξουν ανοδικά τις βάσεις στα περισσότερα τμήματα.

Παράλληλα, η εφαρμογή από φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) θα παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για περισσότερες μέρες από ότι παλαιότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΑΙΘ, ο προγραμματισμός είναι να ολοκληρωθούν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων πριν από την Τετάρτη 14 Ιουλίου, έτσι ώστε να ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας αμέσως και η ΕΒΕ που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα.

Οι υποψήφιοι δε θα χρειαστεί να μπουν στη διαδικασία να υπολογίσουν καμία ΕΒΕ, καθώς δε θα βλέπουν στο Μηχανογραφικό τους Τμήματα για τα οποία δεν την «πιάνουν», αφού αυτά θα αποκλείονται από το σύστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί