Νεκρός ανασύρθηκε ο 21χρονος Έλληνας ομογενής από τα συντρίμμια της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Νεκρός ανασύρθηκε την Τετάρτη από τα συντρίμμια της 12ώροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσάιντ της Φλόριντα, ο 21χρονος Έλληνας ομογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, σύμφωνα με το CNN.

Δείτε επίσης: Ένας 21χρονος Έλληνας αγνοείται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας στο Μαϊάμι

Nεκροί από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν επίσης η 42χρονη Ανελί Ροντρίγκεζ, η 10χρονη Λουτσία Γκουάρα, και η 4χρονη Έμμα Γκουάρα. Ο τελευταίος απολογισμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 18, ενώ αγνοούνται ακόμα 145 άνθρωποι σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, με τις ελπίδες για επιζώντες να ελαχιστοποιούνται ώρα με την ώρα.

Κάπου 140 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι, ανάμεσά τους δεκάδες υπήκοοι χωρών της Λατινικής Αμερικής ή αμερικανοί πολίτες με καταγωγή από την Αργεντινή, την Κολομβία, την Παραγουάη, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Το δωδεκαώροφο κτίριο, τμήμα των λεγόμενων Champlain Towers, κατέρρευσε μέσα σ’ ένα σύννεφο σκόνης την περασμένη Πέμπτη γύρω στη 01:20. Επρόκειτο για μια από τις χειρότερες αστικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Αν και οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εντόπισαν νέους θύλακες με οξυγόνο στα συντρίμμια, οι ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζήσαντες είναι πια “ελάχιστες”.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, αναμένεται να πάει στον τόπο της τραγωδίας σήμερα για να ευχαριστήσει τις ομάδες έρευνας και διάσωσης και να συναντηθεί με οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες η αναμονή είναι ατελείωτη και η ανάγκη για απαντήσεις όλο και πιο πιεστική.

Οι αρχές υποσχέθηκαν ότι θα διενεργηθεί “ταχεία” έρευνα για τα αίτια της καταστροφής, που πάντως αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί