Εισήγηση Θραψανιώτη στο Ν/Σ δωρεάς “Σταύρος Νιάρχος”

Εισηγητής εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» (ΚΙΣΝ) και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών της  υγείας, την αντιμετώπιση της πανδημίας  ήταν ο Μανόλης Θραψανιώτης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου. 

Ενώ ο τίτλος  προϊδεάζει κάποιον να ακούσει για την δωρεά  του ΚΙΣΝ, μία πραγματικά εντυπωσιακή κίνηση ενίσχυσης του Δημόσιου συστήματος υγείας που είχε σχεδιαστεί και είχε αρχίσει να υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις περιλαμβάνει σειρά διατάξεων και άρθρων πολλά των οποίων εμπεριέχουν  ασάφειες για να κρύψουν  τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Στο νομοσχέδιο αυτό γίναμε μάρτυρες μιας κακής κοινοβουλευτικής πρακτικής και «παράδοσης»,  τόνισε, καθώς για μία ακόμη φορά το Υπουργείο εκτός πλαισίου έφερε διάφορες διατάξεις και τροπολογίες, ακόμα και την τελευταία στιγμή προκειμένου να ρυθμίσει εκκρεμότητες και ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα συγκυρία.

Επεσήμανε ότι ενώ  υπήρχε η δυνατότητα να αποφύγουμε το καταστροφικό δεύτερο κύμα, κατά το οποίο  πετύχαμε πολλά αρνητικές  πρωτιές, ωστόσο δεν το έκανε. Τονίστηκαν οι παλινωδίες της κυβερνητικής πολιτικής που ευνόησαν τη διασπορά του κορωνοϊού, με ορατά τα καταστροφικά αποτελέσματα, στη δεύτερη φάση της πανδημίας, όπου σαν χώρα πετύχαμε, δυστυχώς, αρκετά αρνητικά ρεκόρ.

 Ο Βουλευτής έκανε αναφορά και  στο Λασίθι και τις προοπτικές του τουρισμού, με  δυσοίωνες προβλέψεις, λόγω ακυρώσεων,  τις οδηγίες ευρωπαϊκών χωρών  και τις επιφυλάξεις,  λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, την χρεοκοπία εγχώριων και διεθνών ταξιδιωτικών γραφείων, αλλά και την άρνηση της Κυβέρνησης να ενισχύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεγονός που δυσκολεύει την επαναλειτουργία τους. 

Αναφέρθηκε και στην κατάσταση των νοσοκομείων του νομού, επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη να δοθούν κίνητρα για ειδικότητές, που δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον, με συγκεκριμένη αναφορά στις προτάσεις της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας.

Τέλος με αφορμή την παράταση της θητείας των ΔΣ των ΤΟΕΒ έως 30/09, έκανε αναφορά στην επιστολή – Διαμαρτυρία των εκπροσώπων ΤΟΕΒ Κρήτης με την οποία εκφράζουν την αντίθεση τους για την είσοδο ιδιωτών στους ΤΟΕΒ, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση, που θα έχει σαν αποτέλεσμα την  αύξηση του κόστους παραγωγής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί