Απειλές κι από Σκέρτσο μετά τον Γεωργιάδη: Απολύσεις, αποκλεισμός από οικονομική βοήθεια και lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους

Οι εκβιασμοί από τους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με τους εμβολιασμούς συνεχίζονται. Οι αντιδράσεις που προκάλεσαν τα όσα δήλωσε χθες, Τετάρτη ο Άδωνης Γεωργιάδης  προειδοποιώντας τους πολίτες πως αν δεν… ωριμάσουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της κυβέρνησης τότε θα χρεοκοπήσουν το χειμώνα, δεν τους πτόησαν και έτσι συνεχίζουν να απειλούν τους πολίτες.

Δείτε επίσης: Ή συμφωνείς ή χρεοκοπείς: Η στιγμή που ο Αδ. Γεωργιάδης εκβιάζει καταστηματάρχη (Βίντεο)

Σήμερα, σειρά πήρε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος ο οποίος προανήγγειλε πως θα τιμωρήσει είτε με απολύσεις που θα θεωρούνται δικαιολογημένες είτε μέσα από τον αποκλεισμό από οικονομική βοήθεια σε περίπτωση υποχρεωτικής αναστολής εργασίας ενός εργαζομένου όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

Όπως ανέφερε δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα και ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια».

Μάλιστα υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα των επιχειρήσεων να κάνουν το καθήκον τους και να πείσουν όσο περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν άμεσα.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του

«Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση φορτώνει την αποτυχία της στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας. Η ακραία διχαστική δήλωση του κ. Σκέρτσου είναι η στρατηγική του κ. Μητσοτάκη», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επισημαίνει:

Ο κος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να κρύψει τις τραγικές του αστοχίες:

1. Ότι στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 40%, ενώ ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν 70% ως τον Ιούνιο.

2. Ότι ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «Δέλτα», στην Ελλάδα μας λένε να πετάξουμε τις μάσκες και επιμένουν σε αντιφατικά μηνύματα εφησυχασμού.

3. Ότι εδώ και μήνες έστελνε μηνύματα εφησυχασμού δίνοντας ψεύτικη εικόνα με δημιουργική λογιστική και παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εικονικό success story.

4. Ότι σκόρπισε δεκάδες εκατομμύρια δήθεν σε καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, αλλά στην ουσία οικονομικού εκβιασμού Μέσων Ενημέρωσης για να αποθεώνουν τον ίδιο.

5. Ότι με τις παλινωδίες για το AstraZeneca και την χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, καλλιέργησε μόνος του αμφιβολίες στους πολίτες και έδωσε τροφή στους αντιεμβολιαστές.

6. Ότι δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης και πετάει το μπαλάκι στους καταστηματάρχες και τους απειλεί.

7. Ότι επτά μήνες μετά την έλευση του εμβολίου, ακόμα δεν έχει λύσει το πρόβλημα εμβολιασμού των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

8. Ότι ενάμισι χρόνο μετά την πανδημία, αντί να ενισχύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα, απαραίτητος όρος για την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ».

«Πανικός για το μπάχαλο που δημιούργησαν»

«Μέσα στον πανικό της για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και επισημαίνει:

«Καλούμε όλους τους πολίτες να αγνοήσουν την ακατανόητη επιλογή  του κ. Μητσοτάκη να διχάζει ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Τους καλούμε να εμβολιαστούν όχι υπό τους ανόητους εκβιασμούς ούτε για τα εξίσου ανόητα κίνητρα, αλλά γιατί το μεγαλύτερο κίνητρο είναι η ίδια τους η ζωή».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απειλές κι από Σκέρτσο μετά τον Γεωργιάδη: Απολύσεις, αποκλεισμός από οικονομική βοήθεια και lockdown μόνο για τους ανεμβολίαστους”

  1. ξεβλάχεμα

    Ο ελληνικός λαός βίωσε τρεις δεκαετίες ευημερίας, χάρη στις διεθνείς συγκυρίες (κομμουνισμός) και χάρη στον Ανδρέα Παπανδρέου…Επειδή έζησε κάποιες δεκαετίες σαν άνθρωπος, δεν παύουν να τον κατηγορούν για καταναλωτική φιληδονία, νεοπλουτίστικη υπερβολή, ανατολίτικη μειονεξία… Πρώτον, οι ανατολίτες δεν έχουν καμία μειονεξία, αντίθετα θεωρούν εμάς ως άπιστους = απολίτιστους (καφρ). Δεύτερον, δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε για νεοπλουτίστικη υπερβολή αυτούς που έχτισαν ένα σπίτι, πήραν ένα πτυχίο, έμαθαν αγγλικά και έκαναν και μερικά ταξίδια. Και το σπουδαιότερο, με δώδεκα χρόνια χρεοκοπίας και πανδημίας, χάσαμε σχεδόν τα πάντα και σε αυτή ακριβώς τη χρονική καμπή η ΝΔ θέλει να μας αποτελειώσει, να μας μετατρέψει σε δουλοπάροικους της εποχής των τσάρων. Εμείς από τους παππούδες και τους γονείς μας έχουμε μάθει να επιβιώνουμε και χωρίς χρήματα και χωρίς πολυτέλειες, ενώ αυτοί θα βρεθούν στο πυρ το εξώτερον και δεν θα τους ξαναψηφίσει κανείς.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί