Στα χέρια ιδιωτών και το νερό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τροπολογία σε… άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και ζητημάτων σχετικά με την πανδημία

Τρόπο για να βάλει στο «παιχνίδι» της διαχείρισης των υδάτων τους ιδιώτες φαίνεται ότι βρήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εισάγοντας μάλιστα σχετική τροπολογία σε… άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αλλά και ζητημάτων σχετικά με την πανδημία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η συντήρηση και η λειτουργία του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) περνά μετά από τρία χρόνια στον έλεγχο ιδιωτών.

Το ΕΥΣ της ΕΥΔΑΠ εκτείνεται στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας και Αιτωλοακαρνανίας και αποτελεί μία υπηρεσία άκρως σημαντική για τον έλεγχο και την εξασφάλιση της ποιότητας των υδάτων. Η ΕΥΔΑΠ ΑΕ θα έχει το δικαίωμα διαχείρισης των Εξωτερικών Υδροδοτικών Συστημάτων, αλλά μόνο για τρία χρόνια, καθώς έπειτα από το πέρας του εν λόγω χρονικού διαστήματος προβλέπεται διεξαγωγή διαγωνισμού, βάσει της τροπολογίας.

Στην επίμαχη τροπολογία αναφέρεται ότι: «Η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, της Εταιρείας Παγίων ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, ανατίθεται στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ η συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ της μείζονος περιοχής πρωτευούσης για χρονική περίοδο τριών ετών, η οποία δύναται να παρατείνεται με συμφωνία των συμβαλλομένων μερών. Μετά τη λήξη της εν λόγω σύμβασης, η συντήρηση και λειτουργία του ΕΥΣ της μείζονος περιοχής πρωτευούσης ανατίθεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε ανάδοχο που αναδεικνύεται μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας σύμφωνα με τον ν. 3389/2005 (Α/ 232)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί