Μάχη τη νύχτα με τις φλόγες στις Ασίτες

Μάχη με τις φλόγες έδινε όλη τη νύχτα της Τρίτης η Πυροσβεστική στις Ασίτες, μετά το πύρινο μέτωπο που ξέσπασε από χθες στην περιοχή.

Δείτε: Κρήτη: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για πύρινα μέτωπα

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση και στο σημείο έσπευσαν αρχικά 36 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 9 οχήματα.

Στη συνέχεια, χθες, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 64 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, να επιχειρούν συνολικά στο σημείο.

Το μέτωπο συνέχιζε να καίει και σήμερα, με εθελοντές και μηχανήματα της περιφέρειας και των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσής του. Στη μάχη από το πρωί έπεσαν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, σήμερα το πρωί οι δυνάμεις της κατάσβεσης ενισχύθηκαν εκ νέου. Συνολικά, επιχείρησαν 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Τελικά, περίπου στις 9 το πρωί το μέτωπο τέθηκε υπό έλεγχο.

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς, ακόμη και αυτό του εμπρησμού, καθώς τόσο η ώρα που ξέσπασε, όσο και το δύσβατο της τοποθεσίας προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά.

Επίσης, όσον αφορά το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε εχθές στο Οροπέδιο Λασιθίου, αυτό φαίνεται να έχει οριοθετηθεί. Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα από τη Βιάννο και το Ηράκλειο, ενώ συνέδραμε και ελικόπτερο.

*Η φωτογραφία εξωφύλλου είναι από τον Spiros Liasites – Πηγή: Μετεωκρήτες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί