Ερώτηση του Γ. Λογιάδη για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το  ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης, για την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με αφορμή την επιστολή του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Στην ερώτηση αναφέρεται:

Σε επιστολή του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Τμήμα Ανατολικής Κρήτης αναφέρει ότι πρόσφατα ενημερώθηκε από τον τύπο ότι το ICOMOS εισηγήθηκε αρνητικά για την αποδοχή της πρότασης και την ένταξη της Σπιναλόγκας στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης, τονίζουν ότι η πρώτη φάση της μελέτης ολοκληρώθηκε το 2012, παραδόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης και στάλθηκε στο Υπουργείο το οποίο και προώθησε το θέμα προς την UNESCO τον Ιανουάριο του 2014, η Σπιναλόγκα εντάχθηκε στο προκαταρκτικό κατάλογο της UNESCO.

Η απόρριψη της έχει προκαλέσει απογοήτευση σε όλη την κοινωνία της Κρήτης. Η ένταξη της Σπιναλόγκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO είναι πάρα πολύ σημαντική όχι μόνο για την περιοχή του Αγίου Νικολάου και του Λασιθίου αλλά και για την Κρήτη και την Ελλάδα.

Ερωτάται η κα. Υπουργός:

θα ενημερώσει το Υπουργείο τους λόγους που απορρίφθηκε η πρόταση;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί