Ανάλυση-κόλαφος εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη (Βίντεο)

Μέσω της νέας αποκαλυπτικής έκθεσης της Disinfaux Collective καταρρίπτονται τόσο η ρητορική, όσο και οι επίσημες θέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας περί «απρόκλητης επίθεσης από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών» στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 7 Μαρτίου 2021.

Η ερευνητική ομάδα παραθέτει νέα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα τόσο πριν, όσο και μετά τον άγριο ξυλοδαρμό 29χρονου φοιτητή από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από διαμαρτυρίες για την άδικη επιβολή προστίμου από τις αρχές σε οικογένεια με παιδιά.

Στην ανάλυση έχουν τοποθετηθεί με χρονολογική σειρά 16 βίντεο, προκειμένου να αποτυπωθεί η εξέλιξη των γεγονότων στην Πλατεία, αλλά και το κατά πόσο «οι καταθέσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο, συμβαδίζουν με όσα αποτυπώνονται στο οπτικοακουστικό υλικό».

Τα συμπεράσματα της έρευνας της Disinfaux Collective αποτελούν «κόλαφο» για την ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα τονίζεται πως:

  • Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κάνουν εκτεταμένη χρήση πτυσσόμενων γκλοπ κατά ατόμου, ο οποίος δεν αντιστέκεται.
  • Δεν προκύπτει από το οπτικοακουστικό υλικό ότι υπήρξε κάποιου είδους οργανωμένη ομάδα ατόμων που κινούνταν συντεταγμένα ενάντια στους αστυνομικούς.
  • Σε κανένα από τα βίντεο δεν απεικονίζεται άτομο ή ομάδα ατόμων να επιτίθεται κατά αστυνομικών.
  • Δεν καταγράφεται απόπειρα αφαίρεσης οπλισμού η/και εξοπλισμού των αστυνομικών από το σύνολο των πολιτών ή από μεμονωμένα άτομα.
  • Τουλάχιστον δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν από την αρχή στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης και εμπλέκονται στο περιστατικό, έχουν το λιγότερο 3 χρόνια υπηρεσίας στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάλυση εδώ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί