Στις 12:30 οι ανακοινώσεις για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει σε κινήσεις υψηλού ρίσκου για τη δημόσια υγεία την ώρα που η άκρως επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα τρομάζει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Το Μαξίμου παραδεχόμενο ότι η εκστρατεία εμβολιασμού δεν έχει αποδώσει με το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων να βρίσκεται λίγο πάνω από το 30% του πληθυσμού και την οικονομία να στενάζει, επέλεξε να προσφέρει «προνόμια» στους εμβολιασμένους με την πλήρη χαλάρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τους κλειστούς χώρους αναψυχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Άδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Γεραπετρίτης θα ανακοινώσουν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν νοσήσει θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες. 

Όσον αφορά τους ανηλίκους αλλά και τους ανεμβολίαστους για να μπουν σε κλειστό χώρο αναψυχής θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ είτε self, είτε rapid είτε μοριακό.

Δυο κατηγορίες χώρων εστίασης

Όσον αφορά τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης η κυβέρνηση έχει καταλήξει στο να δώσει το δικαίωμα επιλογής στους επιχειρηματίες για το εάν θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους.

Για παράδειγμα εάν ένα εστιατόριο επιλέξει να είναι covid-free θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με πληρότητα 90% ή και 100%.

Εάν επιλέξει να μην αποκλείσει τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους, τότε  η πληρότητα θα παραμένει στο 70%,  στα τραπέζια μέχρι 10 άτομα, εργαζόμενοι με μάσκες και γενικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής, η οποία είναι, ήδη, έτοιμη από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης και θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Οι επιστήμονες, πάντως, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το σήμα πλήρους χαλαρότητας των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη στιγμή που οι φόβοι για τη μετάλλαξη Δέλτα γιγαντώνονται αφού όπως επισημαίνουν μεταδίδεται ακαριαία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί