Πάει πίσω η καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ η αναβολή της ημερομηνίας καταβολής των αναδρομικών οφείλεται σε «καθυστέρηση στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία»

Στην ανακοίνωση ότι τελικά δε θα καταβληθούν αύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου, τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης, μετά τις 13/5/16, προχώρησε ο ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η αλλαγή της ημερομηνίας έγινε «λόγω καθυστέρησης στην επεξεργασία των στοιχείων από την ανάδοχο εταιρεία, που προέκυψε, μετά την τελευταία ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ».

Παράλληλα, από τον ΕΦΚΑ τονίζεται ότι τα αναδρομικά των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016 με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης θα καταβληθούν τελικά με εμβόλιμη πληρωμή στις 27 Ιουλίου.

Όσον αφορά στην καταβολή των αυξήσεων στους συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, μετά τον επαναϋπολογισμό των αποδοχών τους με βάση τον νόμο 4670/2020, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα, 29 Ιουνίου, για όσους υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης, μετά τις 13 Μαΐου 2016 (με το ν. 4387/2016) και πριν από την 1/10/2019.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ οι παραπάνω συνταξιούχοι θα δουν κατά μέσο όρο αύξηση στην ακαθάριστη σύνταξή τους 74 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί