Λαϊκή Συσπείρωση: Στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών ρίχνει το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας ο περιφερειάρχης Κρήτης

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης για την έκκληση του περιφερειάρχη για τον εμβολιασμό:

Στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών ρίχνει το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας ο περιφερειάρχης Κρήτης, με το μήνυμά του στους κατοίκους του νησιού να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας «τους κινδύνους για την οικονομία και την κοινωνία του νησιού από τη διασπορά της μετάλλαξης «Δέλτα» .  

 Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, πως η «ευαισθησία» της περιφερειακής αρχής για τη δημόσια υγεία εκδηλώνεται επιλεκτικά:

 Σε κοινή γραμμή με την κυβέρνηση προτάσσει τον αναγκαίο εμβολιασμό ως το μοναδικό μέτρο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, που στο νησί μας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ούτε σε κανονικές συνθήκες πόσο μάλλον σε «έκτακτες».

Αποσιωπά πως οι σοβαρές καθυστερήσεις των εμβολίων (ιδιαίτερα για την ηλικιακή ομάδα 18-29 στην Κρήτη)  και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμού πανελλαδικά, οφείλεται κυρίως στη μειωμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, με αποκλειστική ευθύνη κυβέρνησης -ΕΕ. 

Καθιστά υπεύθυνο τον λαό της Κρήτης για το αν θα πάει καλά ο τουρισμός κι αν θα εκπληρωθούν οι προσδοκίες της ανάκαμψης των κερδών για τις αεροπορικές εταιρείες, τους μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και μεγαλοξενοδόχους, αποσιωπώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο, που  βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια  και του λαού και των τουριστών.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι νέοι της Κρήτης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να στρέψουν οργανωμένα και πιο μαζικά την πάλη τους για ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, ουσιαστική προστασία της υγείας και της ζωής τους.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί