Ο εξευτελισμός του εμβολιασμού από την κυβέρνηση: Προπληρωμένη κάρτα για νέους από 18 ετών – 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για τους νέους έως 25 ετών με την πρώτη δόση του εμβολίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορονοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορονοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 – 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

Freedom Pass

H «Κάρτα Ελευθερίας» ή αλλιώς Freedom Pass, θα είναι διαθέσιμη το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου μέσα από το gov.gr ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση και η κάρτα θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή μορφή στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα πράγματα.

Στην παρουσίαση θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Την  ίδια ώρα  οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού παγκοσμίως και τον ΠΟΥ να ζητά να μην βγουν οι μάσκες ακόμα και για τους εμβολιασμένους.

Η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να καταργήσει επί της ουσίας όλα τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους, θεωρείται από τους επιστήμονες υψηλού ρίσκου για τη δημόσια υγεία ενώ αναμένεται να δώσει και λάθος μήνυμα περί επίτευξης «νίκης» απέναντι σε έναν ιό που συνεχώς μεταλλάσσεται και γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος.

Τα μέτρα χαλάρωσης

Με προνόμια σε εστίαση, κλειστούς χώρους, ταξίδια σχεδιάζει να επιβραβεύσει τους ήδη εμβολιασμένους και να δελεάσει τους ανεμβολίαστους η κυβέρνηση. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μαξίμου προσανατολίζεται στο να δώσει το δικαίωμα της επιλογής στους επιχειρηματίες της εστίασης, του κινηματογράφου, του θεάτρου, των συναυλιακών χώρων και των αθλητικών εκδηλώσεων, για το εάν οι επιχειρήσεις τους θα είναι ανοικτές μόνο για τους εμβολιασμένους.

Εάν επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους τότε δεν θα ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοϊό όπως μάσκες, αποστάσεις και συγκεκριμένος αριθμός πελατών.

Για παράδειγμα εάν ένα εστιατόριο επιλέξει να είναι covid-free θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με πληρότητα 90% ή και 100%.

Εάν επιλέξει να μην αποκλείσει τους ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους, τότε  η πληρότητα θα παραμένει στο 70%,  στα τραπέζια μέχρι 10 άτομα, εργαζόμενοι με μάσκες και γενικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται.

Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη σύμφωνα με τις πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, θα γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Εάν οι επιχειρηματίες επιλέξουν να μην κάνουν διάκριση των πελατών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων τότε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι περιορισμοί θα συνεχίσουν να ισχύουν.

Προβλέπεται ακόμα η απαλλαγή των πλήρως εμβολιασμένων από τα τεστ να ισχύσει για όλες τις μετακινήσεις και τα ταξίδια.

Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση εδώ και έναν χρόνο προσβάλει τους νέους ανθρώπους

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ν. Ηλιόπουλος τα «προνόμια» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, τόνισε:

«Θα κόψουμε 25.000 μαθητές από το δημόσιο πανεπιστήμιο. Θα σας βάλουμε να δουλεύετε απλήρωτα 10ωρα με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Δεν θα κάνουμε τίποτα για να λειτουργήσουν σχολεία και σχολές.

Θα σας κατηγορούμε επίσημα ότι η διασκέδαση σας είναι ο βασικός παράγοντας εξάπλωσης της πανδημίας. Θα δώσουμε ένα σκασμό λεφτά στα ΜΜΕ για να κάνουν καμπάνια “ενημέρωσης”.

Αλλά …

Θα πάρετε και εσείς 150 ολόκληρα ευρώ.

Η κυβέρνηση που εδώ και ένα χρόνο προσβάλει τους νέους ανθρώπους, σήμερα κατάφερε να εξευτελίσει και την ίδια τη διαδικασία του εμβολιασμού».

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Αφού ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ

«Αφού εδώ και ενάμισι χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει το βίο των νέων αβίωτο, τώρα προσπαθεί να τους εξαγοράσει με 150 ευρώ. Τους αντιμετωπίζει σαν ψάρια που θα τσιμπήσουν και όχι ως πολίτες με δικαιώματα.

Να τσιμπήσουν, μήπως και ξεχάσουν τον αυταρχισμό και το ξύλο στις πλατείες, τον πρωτοφανή αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων μαθητών από τα ΑΕΙ για χάρη των κολεγίων, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων τους, την καταδίκη όσων βρουν δουλειά να εργάζονται 10ωρα με μισθούς πείνας και απλήρωτες υπερωρίες, την διαρκή στοχοποίησή τους πως ευθύνονται για την εξάπλωση της πανδημίας.

Εάν τον ενδιέφερε όντως η πορεία του εμβολιασμού και όχι το γεγονός ότι το κόμμα του έχει πάρει διαζύγιο από τη νέα γενιά, θα φρόντιζε να κάνει κάτι για τους άνω των 60 ετών που είναι οι πιο ευάλωτοι και αν και έχουν πρόσβαση από τις αρχές του έτους στο εμβόλιο, παραμένουν ανεμβολίαστοι σε ποσοστό περίπου 35%.

Παρά τις κυβερνητικές παλινωδίες και την εξευτελιστική κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη, καλούμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας, ανεξάρτητα από εξευτελιστικά δωράκια και προνόμια.

Και επιτέλους καλούμε τον ανέμελο κ. Μητσοτάκη:

  • να σταματήσει να διχάζει τους πολίτες δημιουργώντας κοινωνία δύο ταχυτήτων, με προνόμια μόνο για εμβολιασμένους, την ώρα μάλιστα που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, τέλος Ιουνίου αντί για 70% των πολιτών όπως υποσχόταν έχει εμβολιαστεί μόλις το 35% του πληθυσμού.
  • να σταματήσει να στέλνει διαρκώς αντιφατικά μηνύματα χαλάρωσης, ζητώντας από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, την ώρα που όλοι προειδοποιούν για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα».».

Ν. Φίλης: «Φτήνιες» Μητσοτάκη, αλλά η νεολαία δεν «τσιμπάει»

Η απόφαση Μητσοτάκη για «χαρτζιλίκι 150 ευρώ» στην νεολαία προκαλεί και προσβάλλει, πρώτα και κύρια τους ίδιους τους νέους. Επίσης, τους ήδη εμβολιασμένους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που είναι άνεργοι, ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες με αναπηρία, τους χαμηλοσυνταξιούχους των 300 ευρώ, όλους εκείνους που χάνουν το σπίτι ή το κατάστημά τους από την επέλαση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας.

Πόσο απελπιστικές να είναι οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις του Μαξίμου για τις επιδόσεις της κυβέρνησης στο χώρο της νεολαίας, ώστε ο πρωθυπουργός να επιχειρεί την «εξαγορά» της με πρόσχημα τον εμβολιασμό;

Πολύ φτηνό το κόλπο σας κ. Μητσοτάκη!

Μόλις προ ολίγων ημερών νομοθετήσατε την εργασιακή ζούγκλα για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Ψηφίσατε τη δυνατότητα των εργοδοτών της να πληρώνει τις υπερωρίες των νέων με ρεπό. Ετοιμάζεστε να τους εξαιρέσετε από τη δημόσια επικουρική ασφάλιση και οι ασφαλιστικές εισφορές τους να παίζονται στο χρηματιστηριακό τζόγο. Η κυβέρνησή σας τους στοίβαζε σε υπερπλήρεις σχολικές αίθουσες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τους λοιδορούσε για τη… διάδοση του ιού στους ηλικιωμένους και τους ξυλοκοπούσε στις πλατείες και στις διεκδικήσεις της. Το υπουργείο Παιδείας σας φιλοδώρησε τους νέους με δύο χρόνια κλειστά πανεπιστήμια και διαρκή λουκέτα σε σχολεία, ενώ ετοιμάζεται να προικίσει τις σπουδές τους με… ειδικούς φρουρούς και πανεπιστημιακή αστυνομία.

Ενδιαφέρεστε στ’ αλήθεια για τη νεολαία κύριε Μητσοτάκη;

Απόδειξη!

– Να δώσετε σε όλους τους νέους πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα!

– Να πάρετε σήμερα πίσω την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που θα αφήσει τουλάχιστον 25.000 «μαθητές της πανδημίας» εκτός Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δεσμευτείτε ότι 77.415 υποψήφιοι θα μπούν στα ΑΕΙ, όσες και οι θέσεις που το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι διατίθενται!

– Να κάνετε δεκτή την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια των παιδιών που έχασαν τον ένα ή τους δύο γονείς τους την περίοδο της πανδημίας!

– Να επαναφέρετε τη δυνατότητα των νέων εργαζόμενων των Εσπερινών Σχολείων να εισέρχονται στα Πανεπιστήμια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τη νεολαία να μπει μπροστά στον αγώνα για υγειονομική ασφάλεια. Να σπεύσει μαζικά στον εμβολιασμό με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι νέοι μας θα «τσιμπηθούν», αλλά δεν θα «τσιμπήσουν»!

ΚΚΕ: Εκφυλισμένη εκδοχή της «ατομικής ευθύνης» η αντίληψη της κυβέρνησης

Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά, για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία. Τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή “της ατομικής ευθύνης” και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης.

Αντί να εξασφαλίσει ουσιαστική ενημέρωση του λαού, αντί να εγκαταλείψει τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις, αντί να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα τις πρωτοβάθμιες υπηρεσίες, καταφεύγει σε πρακτικές που τελικά ενισχύουν τον ανορθολογισμό και υπονομεύουν την προστασία της υγείας του λαού.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ο εξευτελισμός του εμβολιασμού από την κυβέρνηση: Προπληρωμένη κάρτα για νέους από 18 ετών – 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί”

  1. Αρκετά με αυτό το φυρερίσκο

    Αρκετά με τον τσαρλατάνο. Είναι πλέον επείγον ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός. Τι πράγματα είναι αυτά, να δωροδοκήσει τους νέους με 150 ευρώ σε δωροκάρτα για να τους εξαναγκάσει σε εμβολιασμό; Έτσι όπως ο άλλος εμπαιγμός με την ψηφιακή μέριμνα… Είναι απόλυτα εξοργιστικός.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί