Κ. Αρβανίτης: Όχι στη Δίωξη της Ανθρωπιάς & της Αλληλεγγύης

Δήλωση του Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ/The Left & Μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ Κώστα Αρβανίτη για τη δίωξη της Ολλανδής δημοσιογράφου Ingeborg Beugel:

«Όποιος θέλει πρόσφυγες να τους πάρει σπίτι του», λέει μια παλιά ακροδεξιά αθλιότητα, ευρύτατα διαδεδομένη στη χώρα μας.

Σήμερα μαθαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι ένας άνθρωπος μπορεί να τιμωρηθεί εκδικητικά από την Ελληνική Πολιτεία επειδή έχει κάνει ακριβώς αυτό: πήρε και φιλοξενεί έναν πρόσφυγα σπίτι του!

Η ιστορία της Ολλανδής Δημοσιογράφου Ίγκεμποργκ Μπέγκελ είναι ένα ηχηρό καμπανάκι για τη θεσμική κατρακύλα της Ελλάδας στην εποχή του κυρίου Μητσοτάκη. Είναι όμως και μια προειδοποίηση για το πόσο εύκολα είναι οι διακηρύξεις περί Κράτους Δικαίου και Δικαιοσύνης να μετατραπούν σε λόγια χωρίς νόημα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ.

Η επίκληση διάταξης που δικαιολογείται μόνο όταν στοχεύει σε διακινητές για την δίωξη της Ίγκ. Μπέγκελ, η «τιμωρία» σε βάρος δεκάδων αιτούντων διεθνούς προστασίας, η επαναλαμβανόμενη χρησιμοποίηση «λάθος» μεταφραστών, και πολλά άλλα συνιστούν σοβαρές ενδείξεις βαρύτατης προσβολής των κανόνων του Κράτους Δικαίου, προσβάλλουν την έννοια της Δικαιοσύνης και εκθέτουν διεθνώς τη χώρα μας.

Αυτή η προσβολή δεν θα μείνει χωρίς απάντηση!

Θα φέρουμε το θέμα στα Ευρωπαϊκά όργανα, και με ερώτηση και με άλλες κινήσεις, θα ενώσουμε τις φωνές μας με όσους μέσα κι έξω απ’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο νιώθουν την ίδια μ’ εμάς ντροπή όταν ένας άνθρωπος διώκεται ακριβώς επειδή είναι άνθρωπος, όταν τσαλακώνεται η έννοια του Κράτους Δικαίου, όταν η Ευρώπη υποκύπτει στο Ακροδεξιό μίσος και την ξενοφοβία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί