Ν. Τζανάκης: Κρίσιμο 15θήμερο για το Ηράκλειο γιατί αρχίζει η επίδραση του Δ στελέχους

“Το επόμενο 15θήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο ιδίως για το Ηράκλειο καθότι θα αρχίσει να φαίνεται τυχόν επίδραση του περίφημου Δ στελέχους…. Ας ευχηθούμε να μην επικρατήσει ή εν πάσει περιπτώσει να επιβραδυνθεί η πορεία του…. Ως τότε απαντούμε με το απόλυτο όπλο που είναι ο εμβολιασμός….. Εάν επικρατήσει γρήγορα το στέλεχος Δ που είναι μάλλον αναπόφευκτο, οι ανεμβολίαστοι θα περάσουν ένα κακό καλοκαίρι….”

Αυτά σημειώνει, με ανάρτησή του στο facebook, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, παρουσιάζοντας τον επιδημιολογικό χάρτη του νησιού.

Η ανάρτησή του:

Σας παραθέτω τον επδημιολογικό χάρτη της Κρήτης ακολουθώντας την μεθοδολογία του ECDC (βασίζεται στον δείκτη IR δλδ αθροιστικά κρούσματα 14 ημερών ανά 100.000). Ο χάρτης διαφέρει από τον επίσημο του ΕΟΔΥ που ταξινομεί το Ηράκλειο σε όμοιο επίπεδο (χρώμα) με το Ρέθυμνο που έχει διπλάσιο φορτίο, ενώ ταξινομεί στο πράσινο τα Χανιά που έχει επιδημιολογικό φορτίο >50, σαφώς ψηλότερα από το Ηράκλειο…. Ίσως μέτρησε πολύ το θέμα των μεταλάξεων στην απόφαση αυτή….. Το Ηράκλειο πάντως υποδιπλασίασε τον τελευταίο 14ήμερο τον ημερήσιο κινητό μέσο όρο (10.5) από τον προηγούμενο (20). Το επόμενο 15θήμερο θα είναι πολύ κρίσιμο ιδίως για το Ηράκλειο καθότι θα αρχίσει να φαίνεται τυχόν επίδραση του περίφημου Δ στελέχους…. Ας ευχηθούμε να μην επικρατήσει ή εν πάσει περιπτώσει να επιβραδυνθεί η πορεία του…. Ως τότε απαντούμε με το απόλυτο όπλο που είναι ο εμβολιασμός….. Εάν επικρατήσει γρήγορα το στέλεχος Δ που είναι μάλλον αναπόφευκτο, οι ανεμβολίαστοι θα περάσουν ένα κακό καλοκαίρι….

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί