Αυταρχισμός: H ΕΛΑΣ συνέλαβε δημοσιογράφο επειδή… φιλοξενούσε Αφγανό πρόσφυγα!

Μια Ολλανδή δημοσιογράφος που διαμένει στην Ελλάδα συνελήφθη στην Ύδρα από αστυνομικούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, επειδή φιλοξενούσε Αφγανό πρόσφυγα στο σπίτι της, ο οποίος είχε αιτηθεί ασύλου. Η δημοσιογράφος όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους εάν καταδικαστεί!

Η Ινγκεμποργκ Μπέγκελ, 61 ετών, freelance ανταποκρίτρια για τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης που ζει στην Ύδρα επί σχεδόν 40 χρόνια, συνελήφθη στις 13 Ιουνίου με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», όπως αποκαλύπτει ο Guardian. Η κατηγορία επιφέρει ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Η Μπέγκελ είπε ότι συνελήφθη, αφού κάποιοι κάτοικοι του νησιού ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία του Φριντούν*, ενός 23χρονου αιτούντος άσυλο από το Αφγανιστάν. Ο Φριντούν διέμενε στο σπίτι της κάνοντας έκκληση για να ανακληθεί η αρνητική απόφαση για την παροχή ασύλου.

«Αρκετοί θυμωμένοι νησιώτες κάλεσαν [την αστυνομία] λέγοντας ότι είχα μια “ύποπτη” σχέση με έναν “παράνομο” στο σπίτι μου», δήλωσε η Μπέγκελ.

«Με κράτησαν σαν να ήμουν κάποιος επικίνδυνος τρομοκράτης. Δεν θα με άφηναν ούτε να πάω σπίτι για να πάρω τα χάπια και το αποσμητικό μου.»

Οι δύο συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη την νύχτα στην Ύδρα πριν μεταφερθούν στην Αθήνα με χειροπέδες και οι δύο!

Η Μπέγκελ δήλωσε ότι η αρχική αίτηση ασύλου στην Ελλάδα από τον Φριντούν απορρίφθηκε λόγω μεταφραστικών προβλημάτων στη συνέντευξή του. «Δεν κατάφερε να κλείσει ραντεβού με την ελληνική υπηρεσία ασύλου. Προσπαθεί να επικοινωνήσει επί μήνες και δεν έχει λάβει απάντηση», πρόσθεσε.

Οι δύο συλληφθέντες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ η Μπέγκελ αναμένει την ημερομηνία του δικαστηρίου της μετά την αναβολή του έως τον Οκτώβριο λόγω περιορισμών του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Guardian, οι ελληνικές αρχές προσεγγίστηκαν για να σχολιάσουν το γεγονός.

* Το όνομα δεν ανταποκρίνεται πλήρως στο πραγματικό για να προστατευθεί το συγκεκριμένο πρόσωπο

Κουτί Πανδώρας

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Αυταρχισμός: H ΕΛΑΣ συνέλαβε δημοσιογράφο επειδή… φιλοξενούσε Αφγανό πρόσφυγα!”

  1. Δήμος Σθένης

    Πάλι κατακριτέα η ενέργεια της αστυνομίας; Επιτέλους τι θα σας κάνει να πιστέψετε πως ” εστιν ΔΙΑΣ ὀφθαλμός ὅς τά πανθ’ ὁρᾶ”. Μετά από κάθε χαφιεδιλίκι (τώρα δεν απαιτείται κουκούλα, μιας και το τηλέφωνο την προσφέρει δωρεάν) πρώτοι τρέχουν για σύλληψη του παρανόμου και των πέριξ του ως συνεργών, κ.τ.λ.). Εξάλλου όλες αυτές οι συλλήψεις είναι προετοιμασία και προγύμνασις που εξασκούν το ΣΩΜΑ για να κατορθώσει να συλλάβει τον εγκληματία Παπά Ναζί, το δικό τους καρντάση!
    Βρε δεν πάνε στο διάολο επιτέλους!

  2. απλά ηλίθιοι

    Στην αρχή της γνωριμίας μου με τον αλλοδαπό σύντροφό μου, πολλά χρόνια πριν, τηλεφώνησαν γείτονες στη μητέρα μου και της είπαν “έρχεται στο σπίτι της Ε. ένας ξένος, ένας μαύρος και έχουμε και μικρά παιδιά στην πολυκατοικία…” Ήταν από αυτούς που έμαθε πρώτη φορά για τη σχέση…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί