Συλλυπητήριο μήνυμα της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ιωάννη- Ιωσήφ Πακέ

Η ΤΕ Ηρακλείου με μεγάλη θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον Γιάννη- Ιωσήφ Πακέ, έναν γνήσιο λαϊκό αγωνιστή και ηγέτη, έναν πρωτοπόρο στη ζωή και τη δράση που «έφυγε» σήμερα (25/6/2021). Πάντα στο πλευρό του ΚΚΕ, ακόμη και τις τελευταίες του στιγμές είχε την έγνοια και το όνομα του Κόμματος στα χείλη του. 

Ο Γιάννης γεννήθηκε στις 12/12/1937 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η μητέρα του καταγόταν από τη Γαρίπα Ηρακλείου ενώ ο πατέρας του ήταν Μαλτέζος που ήρθε με τους Άγγλους στην Κρήτη το 1897 μετά την Κρητική Επανάσταση του 1896 και την απόσχισή της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ορφάνεψε στα 12 του χρόνια και βγήκε από πολύ νωρίς στη βιοπάλη. Έκανε πολλές δουλειές για να ζήσει την οικογένεια του. Έμαθε ράπτης και αργότερα ασχολήθηκε με το εμπόριο ετοίμων ενδυμάτων σε λαϊκές αγορές. Όλη του η ζωή  ήταν συνυφασμένη με τους λαϊκούς αγώνες, πάντα πρώτος, ως αυτοαπασχολούμενος πλανόδιος πωλητής. Με πολύπλευρη δράση στον αθλητισμό καθώς υπήρξε ο ίδιος ποδοσφαιριστής αλλά και παράγοντας στην αγαπημένη του ομάδα, τον Εθνικό Αγίας Τριάδας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΗ. 

Για χρόνια υπήρξε πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας, στην οποία είχε ισχυρή παρουσία, με πλούσια δράση και αλληλεγγύη σε οικογένειες που είχαν ανάγκη. Διοργάνωσε αιμοδοσίες, ομάδες για χορό, θέατρο και κάθε είδους δραστηριότητα για τη νεολαία αλλά και για τους μεγαλύτερους. Πάντα με ανιδιοτέλεια, χωρίς να περιμένει κανένα αντάλλαγμα. Πρωταγωνίστησε στην ταινία της Γ. Πετραλή «Ρυτίδες και Όνειρα» για την ιστορία της Αγίας Τριάδας. 

Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 υπήρξε υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Ν. Ηρακλείου, ενώ ήταν πάντα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ, πρώτος σε ψήφους στην Αγία Τριάδα. Πάντα πρώτος στο φιλειρηνικό κίνημα, σε όλες τις διαδηλώσεις και πορείες για να ξηλωθούν οι αμερικάνικες βάσεις από τη χώρα μας και ειδικά τη Σούδα. Τον παρακινούσε πάντα το δίκιο του λαού, της εργατικής τάξης, στην δύναμη της οποίας πίστευε βαθιά. Καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», σε κάθε ευκαιρία εκλαΐκευε τα άρθρα του και μετέφερε παντού την αλήθεια. 

Η ΤΕ Ηρακλείου απευθύνει τα θερμότερα συλλυπητήρια της στην γυναίκα του, Κωστούλα, στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί