Στη Βουλή από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ η επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Το αίτημα της ΟΕΣΚ για την άμεση δημιουργία ενός προγράμματος επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, φέρνουν στη βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας, προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο αποκλεισμός του λιανεμπορίου από τα προγράμματα επανεκκίνησης της αγοράς, δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα και ένα αβέβαιο μέλλον. Εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος, στο τέλος της πανδημίας, να μετρήσουμε χιλιάδες λουκέτα και να βιώσουμε τον αφανισμό ενός κλάδου, καθώς η έως τώρα στήριξη δεν καλύπτει τα ιδιαίτερα προβλήματα και χαρακτηριστικά του κλάδου, που ήδη είναι σε ένα αδιέξοδο με τη σώρευση πολλών χρεών.

Με βάση όλα τα παραπάνω, η Ομοσπονδία ζητά την δημιουργία  προγράμματος Επανεκκίνησης του Λιανεμπορίου, στο οποίο να προβλέπεται η συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ατομικών επιχειρήσεων που δεν απασχολούν προσωπικό, με στοχευμένα μέτρα για την ουσιαστική και έμπρακτη στήριξη τους.

Οι βουλευτές καλούν  τον αρμόδιο Υπουργό, να λάβει υπόψη του, το αίτημα της  ΟΕΣΚ και να τους ενημερώσει  για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί