Νίκη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Δήμων

Με απόφαση του Δικαστηρίου παρατάθηκαν οι συμβάσεις τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 – Στο πλευρό τους Χ. Μαμουλάκης και Σ. Βαρδάκης

Κερδισμένοι βγήκαν και από την τελευταία μάχη τους στις αίθουσες των δικαστηρίων δεκάδες ωφελούμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε διάφορες Δομές του Δημοσίου Τομέα (Δήμοι, Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ Κρήτης, Κέντρων Πρόνοιας), καθώς διατηρούν τις θέσεις εργασίας τους έως τουλάχιστον 28/1/2022, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει.

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, που με κάθε πρόσφορο τρόπο βρίσκεται στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων, δήλωσε: 

«Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι Κοινωφελούς Εργασίας  κατάφεραν να κερδίσουν μία σημαντική μάχη στις αίθουσες των δικαστηρίων και θα συνεχίσουν να παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, τουλάχιστον έως τον Γενάρη του ‘22. 

Στις παρούσες συνθήκες, γνωρίζοντας σύμφωνα με τις πρόσφατες έρευνες ότι οι περισσότεροι που χάνουν τη δουλειά τους αυτόν τον καιρό, δεν αναμένεται να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας για πολύ μεγάλο διάστημα, οι ωφελούμενοι πρέπει να προστατευτούν και να παραμείνουν στις θέσεις τους, καθώς ομολογουμένως καλύπτουν πραγματικές ανάγκες στους φορείς στους οποίους εργάζονται.

Πρέπει να σταματήσει η κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους που μεθοδεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με κάθε τρόπο. Οι φορείς του δημοσίου συστηματικά  αποδυναμώνονται από προσωπικό μέχρι την τελική απαξίωση τους, λόγω της ιδεολογικής εμμονής της κυβέρνησης».

Στο πλευρό των εργαζομένων, βρέθηκε και ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος δήλωσε:

«Διακόσιοι και πλέον εργαζόμενοι σε διάφορες καίριες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου αλλά και άλλων Δήμων και Οργανισμών, κατάφεραν σήμερα μια σημαντική νίκη, την παράταση των συμβάσεων εργασίας τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2022» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι, πέραν του ότι καλύπτουν πάγιες ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών, αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο, γεγονός που αναγνωρίστηκε και από το Δικαστήριο. Οι πιέσεις μας πλέον, επικεντρώνονται προς την πλευρά της Πολιτείας, η οποία οφείλει να δώσει μια μόνιμη λύση, βάζοντας τέλος σε αυτό το ιδιότυπο καθεστώς εργασιακής ομηρείας.».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Νίκη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους των Δήμων”

  1. πρώην συμβασιούχος

    Δεν είναι όμως δίκαιο σιγά σιγά κάποιοι να μονιμοποιούνται και άλλους μας πέταξαν έξω ενώ μας έστιψαν στην κυριολεξία σαν λεμόνια, μας κατέστρεψαν τη ζωή… (Περιφέρεια Κρήτης)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί