Μέρκελ και Μακρόν «μάλωσαν» την Ελλάδα γιατί δέχεται ελεύθερα τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα εμβόλια

Πίσω από τις κλειστές πόρτες των Βρυξελλών η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος «μάλωσαν» την Ελλάδα και άλλες χώρες, που εξαρτώνται από τον τουρισμό, γιατί δέχονται ελεύθερα τουρίστες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα στην Ε.Ε. σκευάσματα από την Κίνα και τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των «27» η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι κράτη – μέλη, όπως η χώρα μας, καλωσορίζουν εμβολιασμένους με το Sputnik V, παρ’ ότι δεν έχει πάρει το «πράσινο φως» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και δεν είναι σαφές, εάν είναι αποτελεσματικό στην πιο επικίνδυνη παραλλαγή «Δέλτα».

Αυτοί οι τουρίστες μπορούν ύστερα να μετακινούνται ελεύθερα εντός της ζώνης της Ε.Ε., είπε η Μέρκελ στους ηγέτες, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, ενώ και ο Μακρόν στήριξε τα λεγόμενα της.

Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης ταξιδιών από τις χώρες, όπου η υπάρχει η νέα παραλλαγή του κορονοϊού, όπως αναφέρει το efsyn.gr.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αυτό ερμηνεύεται ως έμμεση αναφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου η εξάπλωση της μετάλλαξης οδήγησε στην παράταση του «λουκέτου» μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης πως τόσο η χώρας μας όσο και η Κύπρος έχουν σταματήσει την καραντίνα για τους επισκέπτες.

Όταν ζητήθηκε σε Έλληνα αξιωματούχο να σχολιάσει την κριτική του γαλλογερμανικού άξονα, απάντησε πως η πλειονότητα των ηγετών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, αναγνωρίζοντας ότι η παραλλαγή «Δέλτα» έχει ήδη εξαπλωθεί στην Ε.Ε. και δεν υπάρχει λόγος ανησυχία για τα ταξίδια.

Σημειώνεται ότι ούτε εκπρόσωπος του Μακρόν ούτε της Μέρκελ απάντησαν στα αιτήματα του αμερικανικού πρακτορείου για σχόλιο.

Σε κάθε περίπτωση έκδηλη παραμένει η ανησυχία στους κόλπους της Ένωσης για την πιθανότητα ακόμα μίας έξαρσης του, καθώς οι ηγέτες των κρατών μελών συμφώνησαν ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και ότι τα εσωτερικά και εξωτερικά σύνορα του μπλοκ πρέπει να ανοίξουν προσεκτικά και συντονισμένα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί