Κρήτη: Μείωση της τουριστικής κίνησης 85% τον Μάιο και 70% τον Ιούνιο, σε σχέση με το 2019

Στην Κρήτη η μείωση του Μαΐου ήταν 85% και του Ιουνίου 70% σε σχέση με το 2019. Τι φρέναρε τους εμβολιασμούς
Για μείωση 85% της τουριστικής κίνησης στην Κρήτη τον Μάιο και 70% μείωση τον Ιούνιο, , σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019, μίλησε στο Κόκκινο και στην εκπομπή “Ξυπνήστε” ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων του νησιού, Μιχάλης Βλατάκης.

Αναφερόμενος στο ανοικτό ενδεχόμενο για τοπικά lockdown που άφησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας,λόγω των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα, ο κ.Βλατάκης συνέστησε “ψυχραιμία” διότι “η τουριστική αγορά πρέπει να κινηθεί, χρειαζόμαστε τα λεφτά, οι αναστολές εργασίας τελείωσαν”.

“Οι αρμόδιοι λένε ότι όσοι είναι εμβολιασμένοι καλύπτονται από την μετάλλαξη Δέλτα, συνεπώς όσοι δεν είναι να πάνε να εμβολιαστούν. Εμείς στην Κρήτη ήμασταν πρώτοι στους εμβολιασμούς, αλλά όταν έγινε το τραγικό περιστατικό με την 44χρονη (σ.σ. που πέθανε μετά τον εμβολιασμό της με Astra Zeneca, όταν το εν λόγω σκεύασμα ήταν το μοναδικό διαθέσιμο για τις ηλικίες 30-44 ετών) πολλοί φοβήθηκαν και άρχισαν να ακυρώσουν τα ραντεβού”, είπε. Προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, γύρω στο 40% έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί